Hová fordulhatok segítségért a hatalmukkal visszaélő tanárokkal szemben?
15 éves lányom szeptembertől került be a szakközépbe. Elmondása szerint - és nincs semmi okom, hogy ne higyjek neki - a tanárok egyszerűen olyan hangnemben beszélnek a diákokkal, mintha bűnözők lennének (pl: mit képzelsz magadról te kis hülye liba, debil, állat, marha - és más egyéb kedves jelzők - "anyádnak velemi nem stimmel a fejében, hogy ilyen hülye" .... satöbbi, és ezek még csak a lájtosabb dolgok.
Megbeszéltem a gyerek régi sulijában, hogy szeptembertől visszaveszik, bár újra kell kezdenie a 9. osztályt, de ez sem lenne gond, de egyszerűen nem bírja már idegileg, én meg nem vagyok hajlandó eltűrni, hogy a gyereket nap mint nap megalázzák, és az önbizalmát a földbe döngöljék.
A suli fővárosi fenntartású.
Kérlek adjatok ötletet, vagy ha van saját tapasztalatotok osszátok meg velem kérlek, hogy mit tudnék tenni ezek ellen a lélekgyilkos tanárok ellen. Köszi.
Erről a hangfelvétel-készítésről több cikk is jelent meg mostanában. Úgy tudom, hogy a bíró mérlegel, az űgy súlyának megfelelően. Nem minden esetben jelent gondot a panaszos számára, hogyha ilyet készített (egyes esetekben nehéz is lenne máshogy érdemben eljárni, ugye bűncselekmények, csalások esetén).
A rejtett és kétértelmű ,,kóstolgatás'' ellen nehéz lehet tenni, de ha már ilyen egyértelmű jelzőket használnak a tanárok, amiket írtál, meg pláne a gyerek nevelőjét is sértegetik, akkor ez az egész helyzet már szerintem lehet olyan súlyú cselekmény, hogy nem kell félned a hangfelvételtől. Még a különélő (elvált) szülőtársnak sem szabad sároznia a nevelőt a gyerek előtt, nemhogy a tanárnak. Persze csak bizonyítékként gondoltam a hangfelvétel-készítést, szóval hivatalos ügyekben, nem megosztásra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!