Az én esetemben hogyan vonatkozik rám a Hallgatói szerződés?
Már van egy főiskolai diplomám.
Most szeptemberben akarom ezt kiegészíteni MA szintre.
Még van 1 fel nem használt, államilag finanszírozott félévem. Ha jelentkezek államilag finanszírozott képzésre, így az első félévem ingyenes lenne, és azután persze fizetősön folytatnám tovább.
De ebben az esetben mennyire, hogyan köt engem a szerződés? Illetve mennyi időt kellene itthon ledolgoznom?
Bocsi csak 1évet kéne, de olvasd el te is:
A magyar állami ösztöndíjjal támogatott hallgató főbb kötelezettségei:
a képzési és kimeneti követelményekben meghatározott képzési időn, de legfeljebb annak másfélszeresén belül megszerezni az oklevelet,
az oklevél megszerzését követő húsz éven belül az általa állami ösztöndíjjal folytatott tanulmányok ideje kétszeresének megfelelő időtartamban magyar joghatóság alatt álló munkáltatónál társadalombiztosítási jogviszonyt eredményező munkaviszonyt, munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyt létesíteni, fenntartani vagy magyar joghatóság alatt vállalkozási tevékenységet folytatni (a továbbiakban: hazai munkaviszony),
továbbá
átalányként megfizetni a hallgató adott képzésére tekintettel a Magyar Állam által folyósított állami ösztöndíj 50%-ának megfelelő összeget a Magyar Államnak, ha az első pontban meghatározott határidőn belül nem szerzi meg a magyar állami ösztöndíjjal támogatott képzésben az oklevelet, vagy
visszafizetni a hallgató adott képzésére tekintettel a Magyar Állam által folyósított állami ösztöndíjnak a visszatérítés esedékessé válásának naptári félévét megelőző utolsó napon érvényes jegybanki alapkamatot három százalékponttal meghaladó kamattal megnövelt összegét a Magyar Államnak, ha az oklevél megszerzését követően nem létesít, nem tart fenn a második pont szerint hazai munkaviszonyt.
Amikor még elhasználtam a 11 félévet, nem volt ez a szerződés. Ezt ugye mostanában vezették be. Én pedig most szeptembertől akarok visszamenni folytatni a tanulmányaimat, újabb felvételivel MA-ra. Így ez szerintem elsőnek számít a bevezetés óta.
Én is úgy számoltam, hogy mivel most egy 4 féléves képzésre jelentkeznék, annak az első féléve lenne államilag támogatott, a fennmaradó 3 pedig mindenképp önköltséges.
Ha én időközben dolgozom is, akkor azzal már le is tudhatom az 1 évet, vagy az majd csak később indul, amikor már elvégeztem az MA-t?
"az oklevél megszerzését követő húsz éven belül"
Ez szerintem elég egyértelmű.
Andizsuzsi!
10000000000000 köszönet!
Ez elkerülte nem kicsit a figyelmemet!
Így viszont inkább megyek önköltségesre azzal a félévvel is, mert most összehúzott szíjjal vhogy bírom, de nem tudhatom, hogy mi lesz az elkövetkező 10-20 évben.
Na, meg ne ezt tartson itthon, ha úgy adódik.
Köszi!
Köszi Neked is, igazad van!
Végülis ez az oldal lényege: közösen összeadni, amit tudunk. Így valóban, igen, Neked is köszönöm a válaszokat! :)
Zöld kéz megy minden válaszért!
Még egyszer köszi mindenkinek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!