Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Vidéki jogi karok közül hová...

Vidéki jogi karok közül hová érdemes átjelentkezni?

Figyelt kérdés

Az "érdemes" egy kis magyarázatra szorul. ELTE ÁJK-n végeztem el már több mint két évet, de nem igazán érdekel a jog, viszont ezt a több mint két évet és az eddig teljesített tárgyaimat nem szeretném csak úgy sutba dobni. Mit gondoltok, melyik vidéki jogi karra jelentkezzek át? Olyan egyetemre mennék, ahol (ELTE-hez képest) viszonylag könnyen meg lehet szerezni a diplomát, és nem kell megszakadni. Nem ügyvédnek készülök, csak egy jogi alapot szeretnék, aztán majd meglátom, mit tudok vele kezdeni. Amik eszembe jutottak, Debrecen, Miskolc, Szeged. Ezek az országnak annak a felén vannak, ahol én is lakok. Pázmány kizárva, esetleg még a Károli.

Más kérdés, hogy egyáltalán átvesznek-e valahová államin. Én most államin vagyok az ELTE-n, de ebben a virágzó oktatási helyzetben már ezt is meg kell becsülni. Nem tudom, lehetséges-e úgy átjelentkezni valahová, hogy közben államin maradok.

Kérem, hogy akik tudtok valamit erről a témáról, vagy már van benne tapasztalatotok, osszátok meg velem, fontos lenne nagyon.

Köszönöm előre is, aki komolyan vesz. :)

2013. febr. 24. 17:19
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Vidéken is vannak nehéz egyetemek amúgy. Csak mondom. Az, hogy valami nem Budapesten van, még nem jelenti azt, hogy könnyű/könnyebb elvégezni.
2018. ápr. 2. 12:41
 12/12 anonim válasza:
A debreceni jogász szakot nehezebb elvégezni, mint a többit. Brutális szogorlatok, az államvizsga is vérengzés több oktatónál. Máshol az államvizsga már csak egy elbeszélgetés.
2021. ápr. 9. 02:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!