Szerintetek melyik iskola a Móricz Zsigmond gimnázium vagy a Rákóczi Ferenc gimnázium az erősebb? :O
Miért
Felvettek valamelyikbe(?)!
Ugyis csak oda tudsz menni,
ahol megfeleltél
Ti tudjátok, egyáltalán miről beszéltek? :O
Én egy II. kerületi általános iskolába járok, ahol rengeteg tanárral beszéltem még felvételi előtt mindkét iskoláról, a vélemények (és a tapasztalataim) pedig nem oszlanak meg.
Leírom mindkettőről a véleményem:
Móricz: Azért ezzel kezdem, mert úgy látszik, az itteniek semmit nem tudnak erről a gimnáziumról. Nekem több olyan ismerősöm ment a Móricz 6 osztályos gimijébe, akik azelőtt egyáltalán nem tartoztak a sznob stílusúak körébe. 1 év után, tavaly ősszel találkoztam egy barátommal, akivel 6 évig jóban voltunk, és 1 rövid év alatt olyan páwát neveltek belőle, aki már a barátjának sem köszön az utcán, mert nekem a képeim alatt nincs 250-300 lájk. Itt csak az számít, mennyi pénze van a szüleidnek, hogy nyáron hány (k.rva drága) helyre mész nyaralni, hogy hány IPhone-od van, hogy milyen és mennyi drága ruhád, cipőd és táskád van, egyszóval itt mindenki a külsőségek alapján ítél meg! Ja és ha a sulin kívül és osztálykirándulásokon nem fogsz cigizni, "berúgni" és "beszívni" a többi 25-el együtt, nem lesznek még csak beszélgetőtársaid az osztályban! Ezt ha az első megkezdett év után nem fogod fel, és nem leszel ilyen: Ki vagy közösítve! A színvonal évről-évre romlik, mikor én 2005-ben elkezdtem járni a mostani sulimba, még nem ilyen volt a Móricz. Persze a hely elitsége miatt már akkor is számítottak a pénzes gyerekek, de nem az volt az alapszabály, hogy legyél olyan, mint mi, és a barátaid vagyunk!
Rákóczi: Szöges ellentéte a Móricznak! Sokféle gyerekek, sokféle közösség, magas követelmény. Amióta teljesen fel lett újítva az iskola épülete, és kicserélték az igazgatót, és új tagozatokat indítottak, megválogatják, kiket vesznek fel, mert van miből válogatniuk (mellesleg a Móriczba tavaly biztosan állítom, 30 pontos közepes tanulókat is fel kellett venniük helyhiány miatt:). Itt is a környezet miatt, sok a gazdag gyerek, de nem a stílusod miatt fognak kiközösíteni. Sok éven át valóban a Móricz verte magasan a Rákóczit színvonalban, de ez már kb. 5 éve teljesen megfordult.
Remélem tudtam segíteni, és ha valami érdekel, írj bátran! :)
nekem is megoszlik a véleményem
Móricz:attól függ milyen osztályközösségbe kerülsz nem mindegyik ugyan olyan mert mindenhol van nem sznob és nem cigis/füves gyerek persze néhány osztályban szerintem is előfordul de nem mindegyikbe.
Nem vesznek csak úgy föl gyerekeket 30 pontal ismerősöm 65 pontoat irt és bizonyítványa nem volt rossz de nem vették fel.
Rákoczi:Nagyon süllyed a színvonal,és elég sok sznob jár oda
oda bárkit fölvesznek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!