ELTE alkalmazott közgazdaságtan (AK) vagy BME AK?
Az eltecon a legjobb közgáz az országban, ez tény. Meg a legnehezbb is, kislétszámú elitképzés, kb 50% felvett kap diplomát.
Amúgy tök mindegy ám, ez a BA diploma annyira jó hogy elmehess egy mesterre vele(AK annyiban jobb, hogy több helyre jó mint pl. egy ker mark), túl sok tétje nincs hogy hol tanulod, szerintem mindhárom egyetemen színvonalas a képzés
Látom, régi a kérdés, de a két utolsó válaszra muszáj reagálnom.
ELTEconos vagyok, szerintem - és nagyon sok corvinusos (!) ismerősöm szerint is - tényleg ez az ország legjobb közgazdaságtani képzése. A legjobb corvinusos szakkollégiumokba az ELTEconosok is felvételizhetnek, gondolok itt a Rajkra vagy a SZISZre, de az MCC-ben is sok ELTEconos tag van (bár e két utóbbiba a legtöbb egyetemről lehet jelentkezni, a Rajkba viszont csak erről a kettőről). Ezen szakkollégiumok tagjai mindig nagy elismeréssel beszélnek a szakunkról.
Az, hogy az ELTEcon embertelen lenne, még életemben nem hallottam senkitől. Ez az eltorzított, jelszavas példa valószínűleg az én egyik csoporttársammal történt, tudni vélem, hogy miről van szó. (Sokadszorra ismétlődött a dolog, más egyetemen már az első alkalomra egyes járt volna, ráadásul jelszavas rendszer csak a számteches röpzh-knál van működőben, ott meg egy egyes nem sokat számít.) Ha más a példa eredete, elnézést.
Az ELTEcon annyira embertelen, hogy a legtöbb tanárunkkal tegeződünk, ők név szerint ismernek bennünket, és nem csupán egy Neptun-kód vagyunk a rendszerben. Annyira embertelen, hogy ZH időpont kitűzésekor figyelembe veszik, hogy mennyire vagyunk leterheltek adott héten. Bármely órán (előadáson is) nyugodt szívvel kérdezek közbe, mert tudom, hogy a hallgatói előrehaladás az itt tanító tanárok fő célja, és nem megyünk addig tovább, amíg még egyszer el nem magyarázzák a problémás részt, itt, ezen az embertelen szakon.
Hallottam időközben ELTE-s ismerőseimtől, hogy a tanárok egyik marketing stratégiája, hogy ide meg hasonló helyekre írogatnak mindenféle elfogult szövegeket a szakukról, hiszen hozzájuk nem áramlanak be csak úgy a legjobb helyekről a diákok (mint a Corvinusra) hanem építeniük kell a brandet valahogy.
A legjobb ha megkerestek facebookon egy (de inkább több) segítőkésznek tűnő BCE és ELTE AK-s és kikéritek a véleményüket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!