Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Hogy lehet érettségivel...

Hogy lehet érettségivel duplázni ha a jegyeim nagyon gagyik lettek?

Figyelt kérdés
2013. febr. 19. 20:15
 1/5 anonim ***** válasza:
A két felvételi tárgy érettségijének %-ait összeadod és 2vel megszorzod (+ a többletpontok).
2013. febr. 19. 20:21
 2/5 anonim ***** válasza:

Ahova menni akarsz oda kettő felvételi tantárgy van előírva(de van ahol vagy 3-4 esetleg több közül választhatsz..) Annak a 2 tantárgynak az érettségi százalékát összeadod és megszorzod kettővel+ ha van többletpontod (pl. nyelvvizsga, 45 %os emelt érettségiért +50 a többletpont, de csak akkor jár, ha adott tantárgy felvéli követelmény)

Remélem érthető voltam.A továbbiakban gyakori helyett jobban jársz,ha felvi-n tájékozódsz, nem mindenki elnéző.

[link] (ha ezt kitöltöd megfelelően,akkor a kalkulátor kiszámolja helyetted 2féleképpen,ahogy elő van írva, és ahogy szokás a neked kedvezőbbet veszi)

Attól függetlenül,hogy rosszak lettek a jegyeid, csinálhatsz jó érettségit! :) de véleményem szerint már a jegyek jelzik,hogy mire számíthatsz.. csak ugye ahhoz is tanulni kell,remélem segítettem :)

2013. febr. 19. 20:24
 3/5 A kérdező kommentje:
na jó még nem is szarok :D de azok lesznek ahogy magamat ismerem. Szóval ha ősszel leraknék egy közép matek meg egy közép infót 90% körülire, akkor lenne 380 tuti pontom? Úgy is emelt fakton vagyok és a középszintet már átvettük, fizikán is fakton vagyok és nyáron még gyakorolok összehozom + van egy nyelvvizsgám középszintű az 24 pont. Ha meglesz 90% a kettő akkor tökmindegy hogy hanyas leszek évvégeken meg a többi érettségi?
2013. febr. 19. 20:25
 4/5 A kérdező kommentje:
vagyis úgy értem, hogy ha elrontanám a közép infót (kb ECDL-el egyenlő ami megvan) akkor még mindig közepezhetek fizikából is és nem kell szintemelőznöm egyébként ha két emeletet csinálok akkor kaphatok érte 2*50 pontot?
2013. febr. 19. 20:28
 5/5 anonim ***** válasza:

Ha a matekod és infód is tegyük fel 90 százalékos,akkor még 360 pontod van, nem 380. Ha fizikát is választhatod felvételi tantárgyként,és az jobban sikerül,akkor vmelyik helyett "kicserélheted",de szerintem mindent úgy számolnak,h a lehető legtöbb pontod legyen.

Igen, ekkor nem számítanak a tanulmányi pontok,vagyis az évvégi eredmények. Ha előrehozottan csinálod meg őket,akkor a következő évben tehetsz belőlük szintemelőt,ha akarsz!

Középfokú nyelvvizsgáért 28 pont jár, nem 24

emelt érettségiért pedig az 50 pontot akkor kapod meg,ha 45 % felett teljesítesz, és igen ha mindkét tantárgy emeltje 45 % felett lesz akkor 100 pontot kapsz,de szerintem ezt csak akkot jó megcsinálni,ha nagyon magad a ponthatár,ahova menni akarsz,mert ugye így már meglesz a max. többletpontod,és hiába van pl. nyelvvizsgád nem fog számítani, mert max. 100 lehet a többletpont :)

2013. febr. 19. 20:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!