Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » ELTE/Károli Japán szakosok!...

ELTE/Károli Japán szakosok! Milyen érettségivel vettek fel titeket?

Figyelt kérdés
Úgy értem, baj-e, ha valamelyik érettségim 4-es lesz? És mivel szereztetek többletpontokat? Szeretnék oda menni, és szeretném felmérni az esélyeim. :/

#Japán #japán szak #ELTE japán #Károli japán
2013. jan. 10. 19:55
 1/4 anonim válasza:
nem az a fontos h vki oda járjon. meg kell nézni, a felvételi tájékoztatóba, hogy hány ponttal vették fel az embereket tavaj. mivel az eltéről van szó sztem 410-430 pont körül volt a ponthatár. nekem tavaly kitűnő lett az érettségim és volt egy angol középfokú nyelvvizsgám és még így is csak 403 pontom volt. nem az számít, h hanyasok az érettségijeid, hanem hogy hány %-ra írod meg őket. nem mindegy h 80%-kkal ötös, vagy 99%-kkal. Am sztem mivel nyelvi szak, tuti vmilyen nyelvből emelt szintű érettségi szükséges a felvételhet, de ezeket mind meg lehet találni a neten, akár a felvi.hu-n akár az egyetemek honlapján
2013. jan. 16. 23:20
 2/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm! Utananéztem már rég mindennek, csak kíváncsi vagyok az emberek véleményére is.

Remélhetőleg bejutok 2 emelt szintű érettségivel (mindkettőt nézik ott), plusz 2 középfokú nyelvvizsgával. :/

2013. jan. 20. 11:52
 3/4 anonim válasza:
Sikerült bejutnod ? Mert engem is érdekel a Japán szak de lehet h nekem is csak 2 középfokú nyelvvizsgám lesz.
2014. aug. 8. 02:59
 4/4 A kérdező kommentje:

Szia!

Idén vettek fel ELTE-re, végül csak angolból emelteztem, a két nyelvvizsga megvolt (de ugye az angolt az emelt érettségi miatt nem vették figyelembe).

Mindenképp csinálj egy emeltet, mert az kötelező és 50 pluszpont. Én az angol emeltet ajánlom és hogy mellette duplázz törivel vagy magyarral, de ez csak egy tanács.

2015. aug. 7. 00:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!