Bsc ér valamit Msc nélkül?
Elég eltérő véleményeket hallottam.
Olyat is, hogy nem jó semmire bsc msc nélkül, meg olyat is, hogy tök felesleges msc, mert nem fognak vele jobb munkát adni, inkább két bsc.
Akkor most mi van?
Végülis bsc főiskolai szintnek felel meg. Miért ne érne semmit? Elég kevés embert vesznek fel msc-re, azért bsc csak jobb, mint egy érettségi.
azért ne mondd már nekem, hogy 3 év + fél év gyakorlat egyenlő egy OKJ tanfolyammal.
oda is jártam, tudom mi folyik ott. össze sem lehet hasonlítani.
azért mi pl. nemcsak a hasunkat bámultuk ez alatt a 3 év alatt, nem értem, miért húzza le mindenki. és mitől volt jobb régen egy főiskolai szak...
hát akkor az azért lehetett, mert még nem dolgozták ki a tananyagot. olyan nincs, hogy kevesebb órát tartanak, mint az előírt minimum.
nekünk is még össze-vissza variálják az órákat, szétszednek, meg összeraknak tantárgyakat. de pl. a dékán azt mondta, hogy szívás lesz nekünk, mert majd belesűrítik az 5 év anyagát 3-ba. Hát volt is elég sok óránk. Most leszek végzős, de most is 8 db óránk van, 20 óra/hét, plusz a választható, és utálom ezt hallgatni mindenhonnan, hogy annyit ér, mint egy érettségi vagy egy OKJ tanfolyam, mikor tök sokat dolgoztam érte.
180 kreditet kell teljesíteni 3 év alatt, az félévenként 30, nem hiszem, hogy régen több volt ennél. A tanárok is ugyanazok. Nem tudom, miért kell lenézni. Tudom, hogy nem egyenértékű egy régi egyetemi diplomával, de nem is semmi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!