Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Bsc ér valamit Msc nélkül?

Bsc ér valamit Msc nélkül?

Figyelt kérdés

Elég eltérő véleményeket hallottam.

Olyat is, hogy nem jó semmire bsc msc nélkül, meg olyat is, hogy tök felesleges msc, mert nem fognak vele jobb munkát adni, inkább két bsc.

Akkor most mi van?

Végülis bsc főiskolai szintnek felel meg. Miért ne érne semmit? Elég kevés embert vesznek fel msc-re, azért bsc csak jobb, mint egy érettségi.

2009. szept. 7. 22:47
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
24%
Azért az így nem igaz, hogy Bsc = főiskola. Ez nem a Bsc-t alacsonyítja le, hanem a fősulit. A Bsc az semmi konkrétat nem ad, arra jó, hogy van 3 éved belőni magadnak, hogy merre tovább mesterszakon, hogy a szakod mely témájával akarsz részletesen foglalkozni MA-n. Szerintem mindenképpen kell az Msc.
2009. szept. 7. 23:07
 2/19 anonim ***** válasza:
73%
Hát, szerintem a BsC önmagában nem sok mindent ér. Jobb ha van MsC
2009. szept. 7. 23:13
 3/19 anonim ***** válasza:
79%
Szerintem a szak sem mindegy...az is lényeges és rajtad is múlik, hogy mennyire vagy talpra esett. Egyébként szerintem a Bsc az nem főiskolai szint...én a régi rendszerben jártam még, láttam, hogy mit tanultak az új rendszerben. Hát az harmada sincs annak, amit nekünk kellett. Most ezt nem leszólásból mondom, ez van előírva, ezt tanítják, de ez akkor sem a klasszikus értelemben vett főiskolai szint. Ezzel az új rendszerrel még több diplomást képeznek, akik kikerülnek 3 év után egy alapdiplomával, szóval én nem vagyok benne olyan biztos, hogy az alappal jól el lehet majd helyezkedni...van, aki az egyetemivel/mesterrel sem tud.
2009. szept. 8. 07:52
 4/19 anonim ***** válasza:
38%
Alappal hivatalosan, csak asszisztens, segéd egyéb lehetsz. Köze nincs a mostani főiskolai szinthez , egy alapozó képzés. Ma-val tudsz tovább lépni, hogy normálisan végezhesd a dolgod. Gyakorlatilag megszüntették a főiskolai képzést, mert a BSC-s vagy BA-s diploma inkább egy felsőfokú szakképesítésnek , okj-s képzésnek felel meg, míg a mesterképzés már egyetemi szint.
2009. szept. 8. 15:08
 5/19 A kérdező kommentje:

azért ne mondd már nekem, hogy 3 év + fél év gyakorlat egyenlő egy OKJ tanfolyammal.

oda is jártam, tudom mi folyik ott. össze sem lehet hasonlítani.

azért mi pl. nemcsak a hasunkat bámultuk ez alatt a 3 év alatt, nem értem, miért húzza le mindenki. és mitől volt jobb régen egy főiskolai szak...

2009. szept. 8. 15:20
 6/19 anonim ***** válasza:
38%
Onnan ,hogy tanultunk is valamit. Mindenkitől azt hallom, hogy a mostani képzés egy szutyok ahhoz képest amit mi végeztünk. Csak egy példa, nekem egy héten 32 órám volt, ugyanazon a szakon most egy elsős BA-snak 10. Annyira kevés órájuk volt, hogy nem tudták sokan teljesíteni, a minimális kredit számot. Gyakorlatuk semmi nem volt, de tényleg semmit. Az oktatásban dolgozom és nem tanító vagyok , hidd el bele látok mit tudnak azok akik most végeztek az első Ba-n semmit, egy félszárnyú legyet nem adnék a kezükbe nem hogy embert. De kérdezz meg szinte bárkit, BA-t végzettet is , hasonló véleményen lesz.
2009. szept. 8. 22:36
 7/19 A kérdező kommentje:

hát akkor az azért lehetett, mert még nem dolgozták ki a tananyagot. olyan nincs, hogy kevesebb órát tartanak, mint az előírt minimum.

nekünk is még össze-vissza variálják az órákat, szétszednek, meg összeraknak tantárgyakat. de pl. a dékán azt mondta, hogy szívás lesz nekünk, mert majd belesűrítik az 5 év anyagát 3-ba. Hát volt is elég sok óránk. Most leszek végzős, de most is 8 db óránk van, 20 óra/hét, plusz a választható, és utálom ezt hallgatni mindenhonnan, hogy annyit ér, mint egy érettségi vagy egy OKJ tanfolyam, mikor tök sokat dolgoztam érte.

180 kreditet kell teljesíteni 3 év alatt, az félévenként 30, nem hiszem, hogy régen több volt ennél. A tanárok is ugyanazok. Nem tudom, miért kell lenézni. Tudom, hogy nem egyenértékű egy régi egyetemi diplomával, de nem is semmi.

2009. szept. 8. 23:29
 8/19 anonim ***** válasza:
Tényleg nem rossz indulatból mondom, de a Bsc-nél abszolút nem sűrítik be az 5 év anyagát 3-ba, mert a Bsc nem is szándékozik egyetemi szintű lenni. Szerintem nem OKJ-s képzéssel lehet összehasonlítani. Bár ha nagyon össze kell, akkor a főiskolai szint és az OKJ-s között van fél úton. Hidd el, én végeztem mindkét rendszerben diplomát, hogy ez az új képzés a régihez képest nagyon könnyű. Szaktól függ, hogy majd mit tudsz vele kezdeni, de ezen még kár is gondolkodnod, ha most kezded. Majd meglátod, hogy hogy megy és akkor eldöntöd, hogy akarsz-e Msc-re menni.
2009. szept. 9. 02:12
 9/19 anonim ***** válasza:
Bár én nem egy szakos voltam, nekem 520 kreditet kellett anno teljesítenem. Egy szakon 300 volt általában, nem 180! (többségében 2 kredites tárgyakkal)
2009. szept. 9. 02:13
 10/19 anonim ***** válasza:
Természetesen a BsC csak amolyan igen gyenge főiskolai szint a régi rendszer szerint. A mester fokozatig nem szabad megállni, az nevezhető normális felsőfokú végzettségnek.
2009. szept. 9. 09:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!