Orvosi egyetemre szeretnék menni. Ti melyiket ajánljátok?
Sok közül nem tudsz válogatni, mert összesen 4 helyen képeznek orvosokat az országban. Pécsett, Szegeden, Debrecenben és Budapesten persze. Mindegyiknek megvannak az előnyei és a hátrányai. Nyilván mindenki a saját suliját fogja favorizálni, de én, mint pécsi hallgató is azt tudom mondani, hogy lényegi különbség nincsen. Nem fogsz előbb megkapni egy munkát, csak mert SOTE-n végeztél. Külföldön is mind a 4 ugyanannyit ér.
Azonkívül meg a követelményrendszer egységes, nehezen hiszem, hogy nem adják le ugyanazt az anyagot nálatok, mint más iskolákban. Az, hogy valami vidéki, még nem jelenti, hogy rossz. Nekem is volt gimiben 1 olyan osztálytársam, aki egy sosem hallott kis falucskából jött, az ottani suliban egy osztályhoz tartozott 8 ember és elárulom neked, ez a lány többet tudott mint azok, akik a város legjobb általános iskoláiból jöttek (köztük én is). Csak ámultam és bámultam, hogy neki miket meg nem tanítottak, én meg csak ültem, mint egy kuka.
Szia! Minőségi különbség nincs köztük. Inkább olyan szempontok alapján érdemes dönteni, hogy melyikhez laksz közelebb (várhatóan mennyit kell majd utazgatni), esetleg van-e olyan, ahova járnak már ismerőseid, stb.
Én Pécsre jártam, itt az volt az előnye pl. hogy relatíve közel vannak a klinikák egymáshoz (kivéve egyet). Többiről nem tudok nyilatkozni, mindegyiket dicsérik, és egyik sem könnyű, de meg lehet simán csinálni (az egyes tárgyak közt ugyan vannak lényeges különbségek a 4 egyetemen, de ezek meg hosszú távon kiegyenlítődnek).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!