Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Inkább le kellene húznom...

Inkább le kellene húznom magam a vécén, ha nekem a, , tücsökszakok" jönnek be?

Figyelt kérdés

Értem ezalatt a bölcsész szakokat. Én is tudom, hogy vannak diplomák, amikre ,,az országnak nincs szüksége", de én főként tudást szeretnék szerezni, hogy elégedett legyek magammal (na meg nem igazán tudom elképzelni itthon a jövőmet, meg önmegvalósító mániáim vannak, nem elégülnek ki egy ,,hasznos" szakmától), e mellett/után szakmázni is szeretnék. Tehát tudom, hogy manapság azért megy az ember egyetemre, hogy majd valami jó kis pénzes állása legyen, de én tudásért megyek oda - miért nevetnek emiatt ki? Mindenfelől hallani ezeket a degradáló véleményeket, hogy ,,ha bölcsész vagy, nem leszel hasznos tagja a társadalomnak", de mi van, ha nekem tudásszomjam is van, nem csak pénzéhségem? Tényleg szemlesütve kell bevallani, ha valaki bölcsész szakon tanul? Más országokban is ennyire lenéznek bizonyos diplomákat, és röhögve a szemüket forgatják, ha valaki elmondja nekik, hogy például antropológusnak készül? Mi van, ha valaki tényleg művészbeállítottságú/világot akar járni/kultúrákat akar tanulmányozni/presztízsből akar tudást, és nem azért, hogy ,,hasznos" legyen és medencés házat tudjon majd venni?

Személy szerint nekem nagy vágyam az egyetem, és teljesen beizgulok a tantárgyak listáját böngészvén, és minden nap olvasok eduline-t (onnan tanultam ma a ,,tücsökszó" kifejezést), és már tényleg bántó, hogy így beszélnek a bölcsészekről. Tény, hogy nem ártana valami előzetes interjú, és nem pontok alapján bekerülni - sok embernek van elég pontja, mégis egy ,,mit szeretnél magaddal és a diplomáddal kezdeni?" kérdésen sokan makognának. Szóval az ilyen emberkék miatt van ennyire leszólva a bölcsész kar, mert oda általában a ,,hülyéket is" felveszik?

Én már tudom, mit szeretnék a diplomámmal, és vannak B meg C terveim is... Szóval Ti is elítélitek a bölcsész karosokat? Ha igen, miért?

2013. febr. 12. 22:52
1 2
 1/16 A kérdező kommentje:
tücsökszak kifejezést*** (nem tücsökszó)
2013. febr. 12. 22:55
 2/16 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem azt kell tenned, amit kívánsz, ami neked a saját választásod és az érdekeidet szolgálja. Jelen esetben az is lehet érdeked, hogy a tudásszomjadat kielégítsd.

Amúyg meg az ország szegénységi bizonyítványa, hogy csak a "hasznos" szakmák kelendőek.

2013. febr. 12. 23:00
 3/16 anonim ***** válasza:
90%
Nehogy már azt hidd hogy bölcsészekre nincs szükség... nyelvészet, idegen nyelvek ismerete, kommunikáció? Ezek egyáltalán nem elhanyagolható tényezők az országban.
2013. febr. 12. 23:08
 4/16 A kérdező kommentje:
Igen... Nem akartam leírni, hogy engem amúgy is úgy neveltek, hogy ,,váltsd valóra az álmaid", mert támadófelületnek véltem, na de végül is így van... Bár pár napja megtanultam, hogy vannak emberek, akiknél ez a felfogás kiakasztja a mérleget.
2013. febr. 12. 23:09
 5/16 anonim ***** válasza:
49%

Én fősulira járok, műszaki irányban tanulok. Én nem értek egyet a bölcsészekkel. 1: kitaníttatja magát, kimegy külföldre, és ott mosogat, felszolgál, ahelyett, hogy a megszerzett tudását itthon kamatoztatná. 2: meglátásom szerint azért tüntetnek, mert a büfészakjukra jelenleg nem sok szükség van, és most ezzel próbálnak visszavágni. Felkapott lett az az irány, hogy "majd külföldön jobb lesz". Van akinek igen, van akinek nem, és egy szál gatyája marad, miután visszatért. A hallgatói szerződéssel kapcsolatban: Ha itthon dolgozik, és nem azt keresi állandóan, hogy hol tud kibújni a munka alól, akkor igenis tudja teljesíteni, és vissza tud forgatni valamennyit abból, amit más emberek kifizettek.

Szóval azt tanácsolom neked, hogy azt válaszd, amivel tényleg kezdeni is akarsz valamit, nem azért mész oda, mert az a menő.

"Szóval az ilyen emberkék miatt van ennyire leszólva a bölcsész kar, mert oda általában a ,,hülyéket is" felveszik? "

Szerintem ezért.

2013. febr. 12. 23:11
 6/16 anonim ***** válasza:

Megértelek valahol. Talán némileg eltérek a kérdéstől, de magam is humán és művészi beállítottságú vagyok és ettől a fajta össznépi gondolkodástól (kezdve a szüleimen), hogy ha nem jól kereső szakmát tanulok, akkor felesleges belekezdenem, olyan görcsössé tett, hogy teljesen elvesztettem a motivációmat. Nem is tanultam tovább. De most már magasról letojom, ki mit mond, megtaláltam a céljaimat és tanulni fogok. Így sem vagyok előrébb, olyan munkákat végzek, amik nem érdekelnek igazán, de ha képzem magam, legalább azzal foglalkozom, amit szeretek.

És nem ítélem el a bölcsészeket sem.

2013. febr. 12. 23:12
 7/16 anonim ***** válasza:
Nézd...engem folyamatosan azzal szekálnak, hogy semmi értelme a bölcsész szaknak. És nagyon ideges vagyok már tőle. Lehet,hogy nem fogok tudni elhelyezkedni, lehet, hogy nem leszek olyan okos, mint egy matematikus, de ez az álmom és most már nem érdekel,hogy ki mit mond. Történelem szakra fogok menni idén, bár pár évet kihagytam az érettségi óta, mert dolgoztam.
2013. febr. 12. 23:15
 8/16 anonim ***** válasza:

Szerintem is tanuld azt amit szeretnél, ne foglalkozz másokkal.

Hiába tanulnál olyat ami piacképes, de nem érdekel, nem tudnál belőle jól teljesíteni sem mert hiányozna az elhivatottság és a motiváció.

Én tanultam olyan szakon amit utáltam, majdnem depressziós lettem, a vége felé már reggelente felkelni sem volt kedvem.

2013. febr. 12. 23:15
 9/16 A kérdező kommentje:

Ötödik!

Kitaníttatja magát, mosogat, felszolgál, ahelyett, hogy a megszerzett tudását itthon kamatoztatná? Itthon ki van mondva, hogy nem kellene a bölcsészek, ha igen, akkor is csak kihalásos alapon. Nem minden bölcsész azért tanul, hogy aztán szétkeresse az agyát - bár mosogatással külföldön meg lehet keresni annyit, mint itthon protekciósként.

Nem a tüntetésről volt szó, hanem az ítélkezésről. Nem értek egyet a tüntetőkkel, gyerekesek és szánalmasak - egy nagy birkacsorda az egész, és nem viselkednek egyetemistákhoz méltón. De én azért nem sorolnám magam melléjük.

Amúgy nem ész nélkül kell kimenni külföldre, nem árt előtte tervezgetni, és több lábon állni. Szerintem egy bölcsész sem úgy megy ki, hogy na akkor most én fogom vezetni az egyiptológiai részleget az X múzeumban. Mind alulról kezdik, szerintem ez nem megvetendő. Engem most nem a hallgatói szerződés érdekel. Azt jogosnak tartom, bár engem nem érint, nem államira megyek.

Na ez a durva, amikor az összes bölcsészt a tüntetők aberráltságáról ítélik meg.

2013. febr. 12. 23:24
 10/16 anonim ***** válasza:
2013. febr. 12. 23:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!