Pécsi gyógyszerész vagy Debreceni? Szerintetek melyik jobb?
Mindenképp Debrecen!
Két gyógyszergyárral az Egyetem mellett miről beszélsz? Nekem nagyon bejött! Fullos technológia, gyakorlat, jövőkép.
Mi kell még? (bulihegyek!!!)
Szerintem is magasan Debrecen!
Bizonyos szakoknál nagyon fontos, hogy az adott szakhoz kapcsolódó fejlett ipar is legyen az adott városban. Debrecenben ez duplán adott! Ez részint a gyakorlat, részint a kapcsolatok szempontjából a későbbiekben meghatározó lehet!
Ugyanakkor - pont ezek miatt - pl. ha fizikusnak akarnál menni, akkor mindenképp Szegedet javasolnám, mert ott a készülő beruházások miatt ezen a téren sokkal könnyebb lesz jó állást találni, és a kapcsolatokat már lehet kiépíteni. (mondjuk Debrecenben meg ott az ATOMKI, de ott már bőven meg van a szellemi utánpótlás biztosítása, ezért jobb Szeged). Pécsről, Miskolcról nincsenek információim, de biztos fog írni valaki mellettük is.
Majdnem mindegy. Ha az ipari gyógyszerészet érdekel, tényleg kicsit előnyösebb Debrecent választanod, de ha Pécsre kerülsz, ott is ugyanolyan diplomát kapsz, amivel ugyanúgy elhelyezkedhetsz mindenhol.
Mindenesetre ezekben a városokban a legtöbb tárgyból kicsit alacsonyabb az elvárás, mint a SOTÉ-n (nyilván nem sokkal, de éreztük a különbséget, mikor a Debrecenben/Pécsett tanuló társaink tanulnivalóit nézegettük SOTÉ-sként).
Szeged nem jön szóba? Mert ott igen erős a gyógyszertári gyakorlati szemlélet, ami pedig a patikai elhelyezkedéshez előnyös.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!