Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Szakirányon kötelező tárgyakat...

Szakirányon kötelező tárgyakat is fel kell most vennem?

Figyelt kérdés
Most fogom kezdeni a főiskolát környezettan szakon. Már felvettem az óráimat, de van egy egybeesés az órarendembe, amit csak azzal tudnék elkerülni, ha nem veszem fel az egyik szakirányon kötelező tárgyamat. Ez számomra logikus is lenne, mert elsőévesen még nem szakosodok de ajánlott félévhez 1 van írva. Akkor ez most, hogy van? Kötelező vagy nem?
2009. szept. 5. 21:33
 1/4 anonim ***** válasza:

Az a lényeg h legye meg aza követelmény ami maitt nem rugnak ki.

euz sulifüggő is hogy hol mi....

pl félévenként teljesített x % kredit, vagy hogy első félév tárgyai legyenek meg 3. félévben....srtb.

Nekem lett egy csúszásom egy tárgyon, így volt olyan évem hogy mindhárom évfolyamból voltak tárgyaim. Csak hogy kövi évben annál kevesebbel kelljen foglalkozni, meg mert elmaradt...szal az nem gond....

és ha szakirányon kötelező is, akkor is teljesitheted még bmikor, indul majd még a tágy más félévben is

2009. szept. 5. 22:04
 2/4 A kérdező kommentje:
akkor most megcsinálhatom azt, hogy nem veszem fel és így nem lenne egybeesés az óráim közt?
2009. szept. 5. 22:07
 3/4 anonim ***** válasza:

Szerintem meg.

Bár azt is megcsinálhatod, hogy egyik héten erre másikon másikra mész be.

Csak akkor necces a dolog, ha zh-k is ütköznek :) :(((

Mindenki próbálja megoldani ütközés nélkül vagy minél kevesebbel.....

Első évben persze h nem mersz ksiérltezeni én sem tenném, de majd belejössz :) ;)

2009. szept. 5. 22:35
 4/4 anonim ***** válasza:

Szia!

Próbáld átvariálni az órarended és ha nem megy ,akkor érdemes mérlegelni ,hogy melyikre jársz be és melyikre nem.Érdemes azt választani amelyik nem okoz olyan nagy kárt ,ha csúsztattod.Ha mind2 tárgy nagyon sok kredinyit érő tárgynak az alapja akkor vagy egyszere párhuzamosan csinálod az órákat ,kivéve ha gyakorlat ,mert az esélytelen ugyanis csinálnak katalogust ,vagy ha szemináriumokról van szó ,akkor ugysincs ZH és felveszed mind2t.:)Órára nm jársz ,de vizsgázol belöle.De megpróbálhatsz seftelni a tanárokkal is ,mert ez egyetem és egyenértékűnek kezelnek nm pedg ,"h+lye" diáknak.

Amúgy az órák ajánlottak a félévre ,tehát nme kötelezőek:)akkor veszed fel amikro akarod ,de nem éri meg későn felvenni ,mert csúszás lesz belőle.

2009. szept. 7. 00:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!