Hány százalékot kell elérnem írásbeli érettségin ahhoz, hogy mehessek szóbelizni?
2012-ben 10%-tól lehetett menni, most az új rendszerben 15%-tól lehet? És még annyi, hogy szerintetek, ha most elkezdek tanulni fel tudok készülni normálisan? Mert csinálgattam érettségiket és 20-30 pontokat értem el.
Köszi a válaszokat!
18F
Magyarból ha tudod a tételeket, akkor abból már össze tudsz hozni egy kettest simán. Töriből csak az atlaszból meg józan paraszti észből megvan a kettes, de ha tételeket is tanulsz, akkor 3-4 is lehet. Idegennyelvből ha tudod a témákat, akkor megint simán megvan legalább a 3-as.
Mi itt a probléma? Rengeteg időd van még, a 20%-ot pedig majdnem 0 készüléssel is el kellene tudni érni, olyan nevetséges feladatokat is tesznek bele.
Persze, azokkal megszerzed az alap tudást az elégségezhez, de tényleg rengeteg olyan feladat van, amiket még az ovis is tud kb, tehát ingyen pont. Ne parázz ennyire! :-)
Mindenesetre ajánlott még csinálni a korábbi érettségi feladatokat, de nem csak egyszer! Akár egy feladatlapot megcsinálhatsz 3-4-5 alkalommal is, a lényeg, hogy berögzüljenek az egyes feladatok megoldási menetei (elsősorban ezzel most a matekra céloztam).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!