Ki tud nekem olyan írókat mondani, aki novellát írt, és előfordulhat az írásbeli érettségin?
Figyelt kérdés
Előre is köszönöm. :)2012. ápr. 30. 13:14
1/16 anonim válasza:
Bazz tudod te hány ilyen író van?
2/16 anonim válasza:
bárki lehet, nem csak olyan akiről tanultál szóval sok van... nem hiszem hogy bárki felsorolná itt, de ha igen akkor sem tudod már megtanulni :D nézd át alaposan az elemzés szempontjait inkább,az többet segít
3/16 A kérdező kommentje:
Nem azt mondtam, hogy az összeset, hanem 1-2-t.
2012. ápr. 30. 14:06
4/16 anonim válasza:
Mikszáth, Móricz, esetleg Kosztolányi. Ők azok, akikhez némi életrajzot is kell tudni.
Ha valamilyen "ismeretlen" szerzőtől lesz a novella, akkor odaírják a feladat végére hogy a szerző életrajzának ismerete nem szükséges a feladat megoldásához, és akkor csak a novella szerkezetéről kell írnod.
5/16 étoile et lune válasza:
Nekünk Franz Kafka volt még érettségitétel.
8/16 anonim válasza:
Örkény évforduló van,szóval le merném fogadni hogy egy Örkény "egyperces" novellát kell majd elemezni.
9/16 anonim válasza:
Örkény...Mészölyt akartam írni,bocsi,szétszórt voltam:D
10/16 anonim válasza:
heh ráb.sztatok :D arany volt elemzésre összehasonlítani meg karinthy érvelni a kamu-camus
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!