Az orvosi 6 év, + még gyakorlati idő, és rengeteg pénz, nem tudom az államilag finanszírozott dolog hogy működik, de vegyük alapul, hogy fizetős, az viszont rengeteg pénz. Utána elmenni valahova dolgozni havi 100-150 ezerért, addigra leszek már majd 30 éves. Vagy jobban megérné inkább egy okj-s képzés, pl fodrász, amivel elmennék már 19 évesen dolgozni, és idővel saját vállalkozást nyitni?
de a gyógyszerészet is érdekelne, gondolkoztam is rajta egy ideje, és ha olyanom van, azzal elhelyezkedek, még mindig csinálhatok egy másikat is, ha szeretnék. csak nehogy megbánjam hogy ha nem megyek egyetemre.. de ha van érettségim, akkor rá egy pár évre is mehetek egyetemre, nem?
2013. febr. 5. 22:56
12/19 anonim válasza:
persze, akármikor! :)
2013. febr. 6. 15:06
13/19 A kérdező kommentje:
Végül is akkor szerintem az lesz, hogy most nem megyek egyetemre, hanem megcsinálok egy gyógyszerészetit, talán még egy másikat is, és ha szedek össze elég pénzt, és még mindig úgy gondolom, akkor elmegyek egyetemre, ha tényleg tudom fizetni:) Hát remélem ez így működni fog:D Köszi a válaszokat!:)
2013. febr. 6. 15:36
14/19 anonim válasza:
nem vagyok szakértője a témának, de asszem a gyógyszerészetet is egyetemen tanítják. bár lehet h azóta más világ van...
2013. febr. 6. 15:48
15/19 anonim válasza:
"...most nem megyek egyetemre, hanem megcsinálok egy gyógyszerészetit..."
Azt egyetemen tanitják...
2013. febr. 6. 19:06
16/19 anonim válasza:
A GYTK is egyetemen van, elég húzós, olyasmi, mint az orvosi, csak egy évvel rövidebb.
2013. febr. 6. 20:21
17/19 A kérdező kommentje:
Én azt hittem hogy az okj-s, mintha valaki írta volna... én sem vagyok szakértője a témának, ez a probléma...nem tudtam hogy egyetemen tanítják.. Akkor nem tudom.. az is akkor 5 év, vagy 4, nem? Meg egy rakat pénz.. Nem tudom, ha multimilliárdos lennék a fejem se fájna..
2013. febr. 7. 06:39
18/19 anonim válasza:
1. szabály: tanulj jól! Akkor az érettségit is meg tudod írni sok pontosra, és akkor, ha megfelelsz a követelményeknek, felvesznek az államilag támogatott képzésre.. VAGY. Tanulj pl. Ausztriában, mert ott ingyenes.
2013. febr. 7. 16:06
19/19 Combi27 válasza:
azt nézd meg hogy:
az orvosok fizetése szerinted 100-150 ezer..maguk az orvosok szerint is annyi...én a kettő között keresek havonta, 37 éves vagyok( nem orvos)..
DE:
42m2-es hitelre vásárolt panellakásunk van, 30 éves autónk, se nyaralni, se 2-3 napos pihenésre nem tudunk elmenni.Semmi luxuscikkünk nincs...most vagy mi csinálunk valamit rosszul, vagy az orvosok "fizetése" nem 100-150 ezer...hol láttál te 37 éves orvost akinek csak ennyi "vagyona" van? Minden évben nyaral, családi ház, nyaraló, új autó 5-6 évente stb...én ha vennék kp-re egy 3 milliós autót a NAV azonnal vizsgálná miből volt, a nyugdíjas háziorvos Balcsin a második házát vette tavaly 35 millióért,kp-re, és azt sem kérdezték tőle mi van öcsém, miből sikerült ezt összehozni?..
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!