Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Felsőfokú nyelvvizsga mennyi...

Felsőfokú nyelvvizsga mennyi pluszpontot ér?

Figyelt kérdés
Van már egy emelt angol érettségim is. Tudom hogy így a középfokú nyelvvizsgát nem számítják be, de az emeltet se?

2013. febr. 3. 20:55
 1/4 anonim ***** válasza:
A felsőfokú nyelvvizsga 40 pont, de azt sajnos nem tudom, hogy emelt érettségi mellett számít-e, de szerintem igen.
2013. febr. 3. 21:04
 2/4 anonim ***** válasza:

A felsőfokú nyelvvizsgát sem számítják be.

Ha olyan helyre mész, ahol az angol felvételi tárgy és az angolt számíttatod be, akkor csak az 50 pluszpontot kapod meg az emeltért, de a nyelvvizsgáért nem kapsz pontot (se középért, se felsőért).

(Más nyelvből viszont kapnál pluszpontot a nyelvvizsgára.)

2013. febr. 3. 21:05
 3/4 A kérdező kommentje:
igen, ahova szeretnék jelentkezni, oda kell az angol. de tudomásom szerint a felsőfokú nyelvvizsga nem egyenértékű az emelt érettségivel úgyhogy ezért nem értem miért nem fogadják el://
2013. febr. 3. 21:23
 4/4 anonim ***** válasza:

Azért, hogy ugyanazért a nyelvtudásért ne tudd bezsebelni kétszer a pontokat.

Gondolj bele, elég igazságtalan is lenne, hogy ha valaki jól tud angolul, akkor rögtön duplán kapná a pluszpontokat.

2013. febr. 3. 21:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!