A szakmai nyelvvizsga is államilag elismert? Vagy azért majd nem fogok pluszpontot kapni felvételinél?
Figyelt kérdés
2009. aug. 10. 19:20
1/5 anonim válasza:
Igen államilag elismert és kapni fogsz érte plusz pontot. sőt a master szakok felvételijét nézegettem és ha jól emlékszem Debrecen számvitel MA-n több pontot adtak a szakmaiért mint a sima ált. nyvizsgáért, de nem mindenhol van így csak ahol kikötik.
2/5 A kérdező kommentje:
Jajj! Az jó :) Megyek egyéves képzésre és választani kell, hogy angolul, vagy németül akarok szakmai nyelvet tanulni. :D Akkor az angolt választom, ha lehet. :) Németből már vanm felsőfokúm, meg emeltszintű érettségim is, kettő jogcímen meg nem kapnék egy nyelv miatt pluszpontot :) Egy év alatt ellehet sajátítani egyébként? Kereskedelem és marketingről van szó.
2009. aug. 10. 19:57
3/5 anonim válasza:
1 év alatt bőven el tudod sajátítani a szaknyelvet. én is egy év után tettem le nálunk a suliban kötelező szaknyelvi szigorlatot és mellette a szakmai nyvizsgát!
4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ! :) Megnyugodtam :D Holnap úgyis vissza kell mennem a suliba pár papír miatt.. :/ Remélem, akkor még nem késő szólni nekik. Különben a szakmai nyelvórák hogy vannak? Nyelvtant is tanítanak, vagy csak szakszavakat tanulunk? Bocsi, de ebben az ügyben nem vagyok még túlságosan jártas.
2009. aug. 10. 21:13
5/5 anonim válasza:
Mi már nem nagyon vettünk nyelvtant illetve akkor ha egy nyvizsgás feladatsorban olyan feladat volt, h nyelvtant igényelt és nem tudtuk->a tanár ilyenkor elmagyarázta vagy a levélírásnál esetleg gond volt, de csak ilyenkor. Amúgy mindig egy adott témát beszéltünk át meg nagy csomó feladatot adott hozzá, ami bővítette a szakmai szókincset: marketing, adózás, nk-i kereskedelem, bank, tőzsde stb. mindig ezeket beszéltük át meg szituációztunk. Az a vicces h ugye fősuli első évében tanultuk a szaknyelvet és volt nagy csomó olyan fogalom, kifejezés, amit magyarul csak egy vagy két év múlva tanultam.angolul nehéz volt pár dolgot megérteni, amit azelőtt magyarul nem tanultam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!