Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » A szakmai nyelvvizsga is...

A szakmai nyelvvizsga is államilag elismert? Vagy azért majd nem fogok pluszpontot kapni felvételinél?

Figyelt kérdés
2009. aug. 10. 19:20
 1/5 anonim ***** válasza:
Igen államilag elismert és kapni fogsz érte plusz pontot. sőt a master szakok felvételijét nézegettem és ha jól emlékszem Debrecen számvitel MA-n több pontot adtak a szakmaiért mint a sima ált. nyvizsgáért, de nem mindenhol van így csak ahol kikötik.
2009. aug. 10. 19:30
 2/5 A kérdező kommentje:
Jajj! Az jó :) Megyek egyéves képzésre és választani kell, hogy angolul, vagy németül akarok szakmai nyelvet tanulni. :D Akkor az angolt választom, ha lehet. :) Németből már vanm felsőfokúm, meg emeltszintű érettségim is, kettő jogcímen meg nem kapnék egy nyelv miatt pluszpontot :) Egy év alatt ellehet sajátítani egyébként? Kereskedelem és marketingről van szó.
2009. aug. 10. 19:57
 3/5 anonim ***** válasza:
1 év alatt bőven el tudod sajátítani a szaknyelvet. én is egy év után tettem le nálunk a suliban kötelező szaknyelvi szigorlatot és mellette a szakmai nyvizsgát!
2009. aug. 10. 20:58
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ! :) Megnyugodtam :D Holnap úgyis vissza kell mennem a suliba pár papír miatt.. :/ Remélem, akkor még nem késő szólni nekik. Különben a szakmai nyelvórák hogy vannak? Nyelvtant is tanítanak, vagy csak szakszavakat tanulunk? Bocsi, de ebben az ügyben nem vagyok még túlságosan jártas.
2009. aug. 10. 21:13
 5/5 anonim ***** válasza:
Mi már nem nagyon vettünk nyelvtant illetve akkor ha egy nyvizsgás feladatsorban olyan feladat volt, h nyelvtant igényelt és nem tudtuk->a tanár ilyenkor elmagyarázta vagy a levélírásnál esetleg gond volt, de csak ilyenkor. Amúgy mindig egy adott témát beszéltünk át meg nagy csomó feladatot adott hozzá, ami bővítette a szakmai szókincset: marketing, adózás, nk-i kereskedelem, bank, tőzsde stb. mindig ezeket beszéltük át meg szituációztunk. Az a vicces h ugye fősuli első évében tanultuk a szaknyelvet és volt nagy csomó olyan fogalom, kifejezés, amit magyarul csak egy vagy két év múlva tanultam.angolul nehéz volt pár dolgot megérteni, amit azelőtt magyarul nem tanultam.
2009. aug. 10. 21:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!