Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Lehet 2 órát (45-45 perc)...

Lehet 2 órát (45-45 perc) egybe megtartani, szünet nélkül?

Figyelt kérdés
Van egy tanár, aki doktor, meg nagyképű valami gazdag ember, akit melessleg mindenki utál, de azt mondja, kevés az ideje, és egyben tartja meg a 2 óránkat, ami egymás után jönne. Tehát 45-45 percet egybe Szünet nélkül. Azt monta, mindenki kibír enyit szünet, evés ivás nélkül. Megteheti? Nincs valami szabály, hogy max 45 perc lehet szünettel? Azt mondja, utána lesz egy kicsit hoszabb szünetünk... de nem hinném, mert ha jön akövetkező óra, biztos beküldenek.
2009. szept. 3. 16:19
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
83%

lehet

én gimis vagyok és sokszor mi kérjük

2009. szept. 3. 16:39
 2/16 anonim ***** válasza:
100%
nekünk is szokott ilyen lenni és mi örülünk neki mert akk utána több szünet van büfére wcre stb :)
2009. szept. 3. 16:39
 3/16 anonim ***** válasza:
69%
Persze, hogy meg lehet tartani egyben. Különben is fősulin, egyetemen is egyben tartják meg az órákat. Legalább szoktok ahhoz, hogy később is így lesz.
2009. szept. 3. 16:43
 4/16 anonim ***** válasza:
81%

NEM!!!

A tanulóknak joguk van az óraközi szünetekhez, ezt nem veheti el tőlük a tanár! Nem csak arról van szó, hogy "ki lehet bírni evés, ivás nélkül", hanem szellemileg szükséges 45 percenként pihenni!

Fizikailag is szükséges 45 percenként mozogni, hogy utána megint 45 percig egy helyben ülve koncentrálni tudjatok.

Tegyetek panaszt az osztályfőnöknél, diáktanácsnál, stb.

Az, hogy "doktor", már bocsánat, de attól még lehet valaki oltári hülye, azt is lesz@rni, hogy gazdag, a pénzét kenje a hajára. :-P

Házirendet olvassátok el gondosan, szerintem abban is benne van!

2009. szept. 3. 16:46
 5/16 anonim ***** válasza:
Nekünk azt mondta az ofő, hogy csak utolsó 2 órát lehet egyben tartani, és csak akkor, ha az osztály is beleegyezik. Egyébként én is örülök neki, ha egybe vannak az órák. Utána pedig tényleg hosszabb szünet lesz, mert hát az a negyed óra, ami a 2 óra között van, az a 2. óra utánra tolódik összeadódva a következő szünettel:D
2009. szept. 3. 17:40
 6/16 anonim ***** válasza:

Nekem szerdánként utolsó 3 angol órám egybe tartják...

Szörnyű!

2009. szept. 3. 18:07
 7/16 anonim ***** válasza:
100%

Az iskolai tanórák 45 percesek, nem véletlenül. Ez nem egyetem!!! Ha mindenkinek megfelelne, akkor lehetne egyben is tartani, de ha a diákoknak nem, akkor a tanárnak - gondolom, valami külső előadó és máshova siet, különben mi értelme lenne -nincs joga ehhez. Irány az osztályfőnök, igazgató, ne hagyjátok magatokat! A normális agymunkához szükséges pihenőidőhöz jogotok van. A házirendben benne van a csengetési rend, az nemcsak a diákra vonatkozik.

Tanár

2009. szept. 3. 19:57
 8/16 anonim ***** válasza:
Mi is szoktuk kérni, főleg az utolsó két óránál, amikor így kicsit előbb haza mehettünk :)
2009. szept. 3. 20:30
 9/16 anonim ***** válasza:
60%
Megteheti, gimi már nem óvoda , az ofő is azt fogja mondani ,hogy túl élitek. Mint ahogy túl is élitek. Azt esetleg beszéljétek meg a tanárral,hogy engedjen titeket inni, meg wc-re kimenni, aki nem szenved valamilyen betegségben az 90 percet kibír kaja nélkül, aki igen az meg akkor eszik úgyis amikor kell neki.
2009. szept. 3. 22:25
 10/16 anonim válasza:
Nálunk inni lehet órán.A tanár mindig azt monnya:,,A Politikusok a kerekasztalnál is vedelnek miközben megbeszélik a világ ügyeit".LoL
2009. szept. 4. 18:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!