Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Mit szólnátok hozzá, ha...

Mit szólnátok hozzá, ha kötelező lenne az iskolákban a hit-és erkölcstan oktatás, kötelező óralátogatással, kötelező vagy választható érettségi tantárgyként?

Figyelt kérdés
2009. szept. 3. 13:30
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%

A hitoktatást nem lehet kötelezővé tenni, mert sok féle felekezet vallás van.

DE erkölcstan- illemtan lehetne mindenkinek kötelezően. bár ettől még nem lennének mások a mai gyerekek. mert otthonról mást hoznak.

2009. szept. 3. 14:41
 12/20 anonim válasza:
58%
Kötelezővé tenném, de ezen belül választható lenne az erkölcs és illemtan, vagy a hittan. Nem csak a diákok javára válna...
2009. szept. 4. 10:42
 13/20 anonim ***** válasza:
69%
Én vallásos suliba járok.Nálunk négyféle vallást lehet tanulni ( római katolikus ,református ,baptista ,evangélikus),nem kötelező érettségizni belőle.Heti két órában tanulok református hittant,akit érdekel,az tanulja és alkalmazza,akit nem az is megtanulja,csak nem alkalmazza. Nem kötelző templomba járni, megkeresztelkedni, konfirmálni sem.Nekem nincs semmi bajom vele, ad valamiféle irányt az ember életének.
2009. szept. 4. 15:16
 14/20 anonim ***** válasza:
38%

Miért pontozzátok le azt,aki a vallás mellett van? Úgy látom ő se pontozta le azokat,akik nem,lehet,hogy pont azért nem,mert ő vallásos.

13/L

2009. szept. 4. 15:22
 15/20 anonim ***** válasza:
60%

Rosz lenne!Még két plusz óra?7.-8.osztályba ígyis van vagy 30 egy héten.Miből vennék el?Abból a pár matek vagy magyarórából?Vagy a tesiből?Vagy mi a fenéből?Vagy legyen 7 órálya általános iskolai osztályoknak,mert egy párt kitalálta?Szegény gyerekek ha már ijen hülyeséggel akarják őket mégtovább az iskolába tartani!

Egy Jobbikos,aki mostmár(nem csak e miatt) nem biztos, hogy Jobbikos!

2010. szept. 1. 12:41
 16/20 anonim ***** válasza:
Mármint először csak egy,aztán gondolom mind a kettő kötelező!
2010. szept. 1. 15:47
 17/20 anonim válasza:

Erkölcstan jól jönne, de már az elsősöknél kéne kezdeni, hogy komolyan vegyék(heti 2 óra). Én nem hiszek az ökumenikus hittanóra lehetőségében. A keresztény felekezetek meg a többi ábrahamita(igen a kereszténység és az iszlám a zsidó hit(ami számomra szintén túlságosan feszélyezett, mint az utódai) mutációja) vallás(zsidó, iszlám)még csak-csak összeegyeztethető(nagy nehezen), de az egyéb nem judeo-keresztény vallás közel sem. Hogyan illesztesz például össze egy Wiccát megy egy baptistát? Sehogy sem. A csoportra bontással pedig az a probléma, hogy túl sok vallás van ehhez. Ha meg egy olyan vallást kell tanulnia egy gyereknek amit sem ő sem a szülei nem akarnak követni, akkor agy mosod a gyereket.

Szerintem a vallási oktatás(mivel a magyar államnak jelenleg nincs hivatalos vallása) a szülők dolga, meg az államtól független egyházi intézményeké.

U.I.: Én sem tudom fejből a 10 Parancsolatot, mégsem vagyok bűnöző vagy egy általánosságban rossz személy.

2010. szept. 14. 21:26
 18/20 anonim ***** válasza:
0%

mivel a magyar államnak jelenleg nincs hivatalos vallása

Magyarország hivatalosan katolikus ország.

2010. szept. 14. 22:15
 19/20 anonim ***** válasza:
előzőnek: ezt a baromságot honnan vetted?
2011. febr. 3. 23:10
 20/20 anonim ***** válasza:

Magyarország régen tényleg katolikus ország volt, de ma már nem az. A többség nem keresztény vagy simán ateista.

Szerintem az erkölcstan így, ebben a formában hülyeség. Képzelj egy húszfős osztályt, ahol tizennégy cigány és hat nem cigány jár. Mondjuk a tizennégyből tizenkettő az a típus, aki nem tud viselkedni. Ők az otthonról hozott "normák" szerint élnek, és nem egy iskolai erkölcsóra fogja megváltoztatni őket. Az erkölcsöt a szülőnek KÉNE tanítania a sarjának. Abban a formában, ahogy sok helyen az osztályfőnöki óra keretei közt megtartják, szerintem semmi baj nincs.

Hitoktatás. Hit vagy erkölcstan. Akkor ezekszerint a hívő gyermekeknek nincs szüksége erkölcsoktatásra? A hitoktatást meg nem lehet erőltetni. És hülyeség azt állítani, hogy ateista gyereknek is szükségük van a hittanra, mert nincs. Legalábbis nem olyan formában, hogy fiam, ez és ez így történt, hanem egyfajta mitológiai szemszögből, meg kulturális szemszögből.

2013. febr. 27. 10:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!