Mit szólnátok hozzá, ha kötelező lenne az iskolákban a hit-és erkölcstan oktatás, kötelező óralátogatással, kötelező vagy választható érettségi tantárgyként?
A hitoktatást nem lehet kötelezővé tenni, mert sok féle felekezet vallás van.
DE erkölcstan- illemtan lehetne mindenkinek kötelezően. bár ettől még nem lennének mások a mai gyerekek. mert otthonról mást hoznak.
Miért pontozzátok le azt,aki a vallás mellett van? Úgy látom ő se pontozta le azokat,akik nem,lehet,hogy pont azért nem,mert ő vallásos.
13/L
Rosz lenne!Még két plusz óra?7.-8.osztályba ígyis van vagy 30 egy héten.Miből vennék el?Abból a pár matek vagy magyarórából?Vagy a tesiből?Vagy mi a fenéből?Vagy legyen 7 órálya általános iskolai osztályoknak,mert egy párt kitalálta?Szegény gyerekek ha már ijen hülyeséggel akarják őket mégtovább az iskolába tartani!
Egy Jobbikos,aki mostmár(nem csak e miatt) nem biztos, hogy Jobbikos!
Erkölcstan jól jönne, de már az elsősöknél kéne kezdeni, hogy komolyan vegyék(heti 2 óra). Én nem hiszek az ökumenikus hittanóra lehetőségében. A keresztény felekezetek meg a többi ábrahamita(igen a kereszténység és az iszlám a zsidó hit(ami számomra szintén túlságosan feszélyezett, mint az utódai) mutációja) vallás(zsidó, iszlám)még csak-csak összeegyeztethető(nagy nehezen), de az egyéb nem judeo-keresztény vallás közel sem. Hogyan illesztesz például össze egy Wiccát megy egy baptistát? Sehogy sem. A csoportra bontással pedig az a probléma, hogy túl sok vallás van ehhez. Ha meg egy olyan vallást kell tanulnia egy gyereknek amit sem ő sem a szülei nem akarnak követni, akkor agy mosod a gyereket.
Szerintem a vallási oktatás(mivel a magyar államnak jelenleg nincs hivatalos vallása) a szülők dolga, meg az államtól független egyházi intézményeké.
U.I.: Én sem tudom fejből a 10 Parancsolatot, mégsem vagyok bűnöző vagy egy általánosságban rossz személy.
mivel a magyar államnak jelenleg nincs hivatalos vallása
Magyarország hivatalosan katolikus ország.
Magyarország régen tényleg katolikus ország volt, de ma már nem az. A többség nem keresztény vagy simán ateista.
Szerintem az erkölcstan így, ebben a formában hülyeség. Képzelj egy húszfős osztályt, ahol tizennégy cigány és hat nem cigány jár. Mondjuk a tizennégyből tizenkettő az a típus, aki nem tud viselkedni. Ők az otthonról hozott "normák" szerint élnek, és nem egy iskolai erkölcsóra fogja megváltoztatni őket. Az erkölcsöt a szülőnek KÉNE tanítania a sarjának. Abban a formában, ahogy sok helyen az osztályfőnöki óra keretei közt megtartják, szerintem semmi baj nincs.
Hitoktatás. Hit vagy erkölcstan. Akkor ezekszerint a hívő gyermekeknek nincs szüksége erkölcsoktatásra? A hitoktatást meg nem lehet erőltetni. És hülyeség azt állítani, hogy ateista gyereknek is szükségük van a hittanra, mert nincs. Legalábbis nem olyan formában, hogy fiam, ez és ez így történt, hanem egyfajta mitológiai szemszögből, meg kulturális szemszögből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!