Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » BME vagy OE gépészmérnök...

BME vagy OE gépészmérnök karára jelentkezzek?

Figyelt kérdés
Pontom meglenne mindkettöre jó tanuló vagyok, matek, fizika megy emeltszinten nyelvtudásom is van. De olyan gimnáziumból jövök, ahol nem volt műszaki képzés. BME elvileg a legjobb, bár olyat is hallottam, hogy Bánkin(OE) gyakorlatiasabb az oktatás és a cégeknél elhelyezkedés miatt ez jobb, ráadásul emberközelibb az oktatásnem csak a szivatásra megy). Bár ezeket csak hallotam.Hogyan válasszak?
2013. jan. 30. 16:38
1 2
 11/17 anonim válasza:

Sziasztok!

A gépészmérnöki szakma elég tág fogalom. Mindkét iskola másra állt rá. A bánkin az anyagtudomány és a forgácsolástechnológia a kemény. Az onnan kikerülő mérnökök gyártásban fognak dolgozni, míg egy BME mérnök inkább konstruktőri feladatokat lát el.Más készségeket kíván mindegyik. Természetesen az iskolai képzésen túlmutató képességek kellenek, de ha érdekel a szakma majd megszerzed. Semelyik egyetem nem fog jobban felkészíteni a valós munkavégzésre, hiszen nem ez az elsődleges céljuk, hanem az oktatás ami sok esetben messze áll a valóságtól. Röviden: ha tervezni szeretsz akkor BME, ha gyártani akkor ÓE.

2014. jan. 11. 00:22
 12/17 anonim ***** válasza:

#10: Nyilván nem fogjuk tudni milyen BME-snek lenni Ti pedig az OE-ről tejesztetek rémtörténeteket mert nem tudjátok ez milyen. Elismerem hogy a legjobb a BME de az OE-t se kell alábecsülni, a 3éves információid még a BMF ideje vége volt és amióta Egyetemmé nyilvánították változtak a dolgok némileg.

...és attól hogy máshogy nevezik a tantárgyakat még nekünk is megvan mindaz amiket felsoroltál a 2. hsz-ben (és mint mondták nem is egészen helyes a felsorolás).

üdv.

2014. jún. 4. 20:41
 13/17 anonim válasza:
100%

Bírom, ahogy itt veszekednek az emberek :D

Eloszlatom a kételyeket akkor...

Én mind a két iskolába jártam. Bánki - Mechatronikai mérnöki bsc. Itt szinte ugyanazt tanultuk mint a gépész gyártósok, szóval igaz az hogy aki Bánkis az gyártós lesz(általában). Plusz voltak egy két tárgy helyett olyan szakmaik, hogy ipari robotok, nanotech, stb.

A kedves BME-s kollégának üzenem, hogy BÁNKIS mechatronikával jöttem gépészre a bme-re. Erős JÓ az átlagom. Minden tárgyammal időben végeztem, úgy, hogy mellette felvezető tárgyaim voltak. (Amik az ÁTG, kalor stb) Egyáltalán nem igaz amit állítasz. Minden teljesíthető, csak akarni kell! Mert nem akarásnak nyögés a vége.

Az én javaslatom: BÁNKI - gyártás, BME - tervezés. Tanulásban pedig Bánki Bsc, BME - Msc.

Ennyi, köszöntem.

2014. jún. 18. 10:22
 14/17 anonim válasza:

Ugyanez itt is. Bánkin csináltam Bsc-t és most BME-n vok gépész Msc.

A BME-n az elméleti alapok tényleg nagyon erősek. Ez tényleg jobban segít abban, hogy mélyebben megértsd a dolgokat.

Az aki bármilyen szinten is ócsárolja a másikat, annak ne higgy.

A lényeg az egyéni motivációd, szeresd azt amit tanulsz, és tegyél érte. Az amit tanulsz azt próbáld megérteni. Ezért rohadt sokat kell küzdened, hogy valóban megértsd és átlásd. De azt az örömöt nem veheti el tőled senki. A tudás hatalom, és ha valóban jó mérnök akarsz lenni, akkor ne puskázd vagy magold az anyagot, hanem értsd. Legyél ott a gyárlátogatásokon, figyelj arra amit a tanár mond. Nagyon sok múlik ezen a pár éven, és amennyi gépész lesz a következő években....

A legjobbak közt kell lenni, hogy valóban olyan alkotó munkát végezhess, amiről sokan álmodunk.

És tényleg nem feltétlen az a lényeg hogy melyik intézmény... Nyilván azért jöttem Mscre, mert én úgy érzem azért a BME-s MSC diploma a szakma csúcsa. Ettől azonban a Bánki nem veszít semmit az értékéből.

2014. szept. 29. 17:11
 15/17 anonim ***** válasza:
45%
Nevetséges ez a vita, az ilyenekből lesz a tipikus felfuvalkodott beképzelt diplomás gyíkarc. Aki lebecsüli a melós szakit, lebecsüli a vidéki egyetemes mérnököt, lebecsül mindenkit akinek nincs diplomája, veri magát a koszos bme, oe vagy akármilyen papírjára. Elmondanám én ismerek bmes gépészmérnököt gamfosat is és szieset is. A gamfos ismerősöm 500 nettót keres havonta, év végi prémiumokl egy kis forgácsolócégnél. Itt a térségben páratlan technológusnak számít. A bmes 200 nettóban dolgozik egy mezőgazdasági cégnél. A szies szintén a forgácsolóüzemben dolgozik, ő viszi a hegesztőműhelyt és a gépek karbantartását kb 350-400 nettót kap. Apám aki egy sima mezei gépész technikus most 3 mérnök felettese. A bmes a szomszédunk, egy csatornát nem tud felrakni de még annyi mindent tudnék mesélni erről a témáról. Bme tervezőmérnök? Magyarországon elmondanám nektek hogy szinte semmilyen említésreméltó tervezés nem folyik, a merciben, audiban stb. GYÁRTÁS FOLYIK, GYÁRTÓS MÉRNÖKÖK KELLENEK. Vicc ez az egész hogy aki a bmeről kerül ki mérnök az azthiszi az egyből űrrakétát, hidrogénbombát, felhőkarcolót, atomerőművet meg microsoft windowsot tervez
2016. jan. 19. 03:28
 16/17 Nightek ***** válasza:
56%

Kedves utolsó, és mi a büdös francot fognak csinálni itt, ha az egészet átzsuppolják Kínába vagy keletebbre, mert ez előbb utóbb bekövetkezik. Nagyon nem igaz hogy csak összeszerelő meg gyártós kell, mert ha ez a tendencia marad tényleg mi leszünk Európa Kínája.

Az OE vs BME gépészkar vitához meg annyit, hogy nem kérdés hogy a BME. De én inkább azt mondom ha tudsz akkor lépjél le külföldre mert a BME is egyre rosszabb, de még így is nagyon nagyon messze a legjobb az országban. Már önmagában az hogy 390 körüli ponttal lehet bekerülni mechára meg 450 körülivel, megszűri azt , hogy olyan társaságban tanulsz akik a topba tartoznak még az OE, háát 280as minimum mind gépészre mind "mechatronikára" (közük nincs a mechatronikához), olyan emberek járnak oda akik összeadni nem tudnak (nem vicc). Persze van pár kivétel, de könyörgöm nehogymár összehasonlítsuk a Forma 1-es kocsit a trabanttal.

Igen, a BME-n szemetek és szivatnak, de tudod mit, az elit kommandóba is egy eszeveszett szivatás után kerülsz be, de ha bekerültél akkor azért vagy valaki. Ugyanez a BME-re is áll, ha elvégzed normálisan, az már azt jelzi hogy bármi jön nagy valószínűséggel megbirkózol vele. Úgyhogy BME.

2016. jan. 28. 17:40
 17/17 anonim ***** válasza:
100%
Fú ember nézd már meg a közgázos meg pénzügyes ponthatárokat hát a szakok full büfék a gépészhez képest és még így is kiesik a fele a 400 pontos majmoknak, pont az a jellemző, hogy sok olyan akinek 400-450 pontja van az úgy áll hozzá, hogy amennyit eddig "tanult" az pont elég, hogy megéljen az egyetemen is. És ez tökéletesen így is van mert személyesen tapasztalom, én szerény kis 330 pontommal kerültem be és az emelt fizikás meg matekos emberkék akik az első pár zht könnyen vették már azóta vagy kibuktak vagy fizetnek mert azthitték a tanulás kimerül abban amit eddig is csináltak. Én meg az elejétől fogva be voltam rezelve, hogy mit keresek itt ennyi okostóni között, de most nekem vannak 4es szigorlataim és letudtam szakosodni időben mert tudtam hogy amit eddig tanultam az lókakit nem ért és összeszedtem magam keményen.
2016. júl. 22. 05:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!