Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Szegregáció vagy integráció?

Szegregáció vagy integráció?

Figyelt kérdés
Gyerekem tehetséges, kitűnő tanuló volt alsó tagozatban. Igaz, hogy nem dúskálunk a javakban, viszont azt szeretném, ha nálam sokkal tanultabb és sikeresebb lenne. Ehhez viszont arra van szükség, hogy normális iskolába és normális osztályba járjon. Ha olyan felső tagozatos osztályba kerülne, ahol a tanár nem tud a tanítással, hanem jobbára csak a fegyelmezéssel tud foglalkozni, akkor az én gyermekem kifejezetten hátrányt szenvedne. Nem értem, hogy miért kellene a gyermekem tehetségét, szorgalmát, jövőjét feláldoznunk olyan gyerekek miatt, akik alapból antiszociálisak, és csak kényszerből járnak iskolába, na meg azért, hogy a mástól elvett tízórai miatt meglegyen az ő tízóraijuk. Adott a kérdés: feláldozzuk-e gyermekeink jövőjét más gyerekek állítólagos fejlődése érdekében?

2013. jan. 29. 08:43
 1/1 anonim ***** válasza:
58%

1. Akkor írasd olyan iskolába, ahol jobb a helyzet, vagy 8 osztályos gimnáziumba.

2. Nagyon sok ismerősöm járt általános iskolába antiszociális, rossz tanuló, stb. gyerekek közé, aztán utána mégis jó gimnáziumba mentek, majd jó diplomát szereztek. Nem hiszem, hogy ezzel feláldozod a gyereked jövőjét.

3. Az, hogy egy gyerek alsó tagozatban kitűnő, az égvilágon nem jelent semmit. Nekem anno nagyon sok osztálytársam volt kitűnő, sok meg nem, és semmiféle korreláció nincs eközött és hogy középiskolában milyen jegyeket kaptak.

2013. jan. 29. 10:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!