Mikor lehet jelentkezni másik egyetemi képzésre úgy, hogy párhuzamosan végezzek több szakot?
Régen volt értelme ennek a harmadik féléves dolognak, mert ha államilag támogatott voltál, akkor a párhuzamosan végzett félévekért is csak 1 féléved fogyott az államikból. Ilyenre ma már nincs lehetőség, duplán fogynak a féléveid, bármikor kezded el. Szóval párhuzamos képzést bármikor elkezdhetsz, kivéve az első félévben, mert ugye egyszerre csak 1 helyre vehetnek fel. Utána viszont bármikor, akár keresztféléven is elkezdhetsz egy másikat.
Ha az egyik képzéseden megcsináltál már egy tárgyat, amit kérnek a másikon is (vagy a tematika 60%ban egyezik), akkor kérheted, hogy a második szakodra fogadják el.
2es elég jól elmondta, hogy hogy is működik ez a dolog. azt kihagyta, hogy ha az első képzéseden végzel, akkor automatikusan fizetősre kerülsz át a másikon. persze ha az elsőbe belecsúsztatsz, hogy ugyanakkor végezz a kettővel, az más dolog. (én is párhuzamosba küldök két ttk-s szakot).
elfogadtatni természetesen el lehet tárgyakat, ha a tanterve majdnem ugyanaz, én egész modult fogadtattam el.
viszont azokkal a szakokkal tényleg nincs sok értelme egyszerre kettőt vinni, amiket mondtál. ráadásul neked már mindenképp kettesével számolnák a féléveidet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!