Szent László és Karinthy Frigyes Gimnáziumokról vélemény?
Egy barátnőm a Karinthyban most 9.-es, azt mondja, nagyon jó, csak sokat kell tanulni. Volt csibebulijuk is, ahol táncoltak. :D Szóval szerintem nem lehet rossz.
Egyébként poén, de engem is ez a két suli érdekel Budapestről. :D
A Szent László nagyon jó iskola, legalábbis annyi embert megkérdeztem, meg annyi gyakoris kérdést elolvastam, a fórumán nézelődtem, hogy bárkinek elhiheted: imádják. Kemény a suli, kell sokat tanulni, de a programok, közösségi élet nagyon feldobják az egészet. Nekem az épülete iszonyatosan tetszik. Téged melyik tagozat(ok) érdekel(nek)? Engem olasz, biosz-kémia, emelt német. :D
Én annak idején a Karinthyba jelentkeztem felvételi előkészítőre, mert gondoltam egyet, hogy én nagyon jól meg akarok tanulni angolul, és az a legjobb angolos iskola Budapesten. Azonban az első néhány alkalom után inkább nem mentem többet, mert valamiért nem volt szimpatikus az az iskola. Persze nagyon erős, színvonalas, Budapesten és az országban is az egyik legjobb középiskola, de engem nem fogott meg a hangulata.
Végül a Szent Lászlót választottam, annak is az olasz két tanítási nyelvű tagozatát. Egyáltalán nem bántam meg! :) Nagyon sokat kell(ene) tanulni, mert elég erős iskola, mindemellett színvonalas és szerethető, valamint én is imádom az iskola gyönyörű épületét, ahogy az előző hozzászóló is írta.:)
Ide járok már 3. éve és még mindig nagyon szeretem, ha újra választhatnék, ismét ide jönnék. :) Egyébként nem olyan nehéz bekerülni, viszont bennmaradni annál nehezebb (szerintem). Elég sok a buktató, akadály, de megéri küzdeni, én azt gondolom.:) Ez nem csak egy sima iskola, tele van a tanév különböző programokkal (gólyabál, UNESCO-gála, kampány, kerti parti, Lászlós Hét, Lászlós Nap, stb.), amik színesebbé teszik a szürke hétköznapokat. :)
Illetve még azt szeretem, hogy nagyon sok a lehetőség minden téren: megannyi tagozat, fakultáció, idegennyelvek (angol, német, francia, spanyol, olasz, orosz, latin, illetve japán szakköri szinten). A sokszínűség egyébként a diákokon is megfigyelhető: lévén, hogy sok tagozat van, nagyon különböző emberek járnak a Lászlóba, elég színes a felhozatal, ezért a közösség szerintem igen jó; mindenki megtalálja azokat az embereket, akikkel egy hullámhosszon van.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!