Mit takar az, hogy általános tájékozottság?
A suliban, ahova akarok menni továbbtanulni, kell majd szóbeliznem angolból, már emiatt is majd' megőrülök a stressztől, ha rágondolok, mert rettegek, hogy majd idegenekkel kell beszélgetnem, ráadásul angolul. De ma megtudtam, hogy lesz ilyen is, hogy "általános tájékozottság". Miket fognak kérdezni? Nagyon félek :S
14/L
alias általános műveltség. nekem is volt ilyen, semmit nem készültem rá, neked viszont ajánlom, hogy sok híradót nézz, olvasgasd át az ilyenolyan díjas magyar kutatókat, feltalálókat (tőlem pl amire határozotatn emlékszem Kertész Imrét kérdezték, kislányos zavaromban hlf-em nem volt, ki az ég az, szégyellem magam azóta is miatta :). ha angol szakra mész, nem feltétlen magyarokat fognak sztem kérdezni, bbc-t olvass sokat.
aztán alapírók alapművei, alap évszámok .. nekem angol szakra volt még ilyen általános műv írásbeli is, ott mindne tantárgyból volt. de olyan alapdolgokat, hogy gravitációs állandó, miért káros a savas eső, magyar államalapítás, amerika felfedezése, tényleg olyan dolgok, amiket ha nem tudsz, nem vagy gimnáziumba való.
ez az, ami miatt a legkevésbé kéne izgulnod. az angol szóbelire készülgess. nem az a lényeg, hogy mennyire helyes, amit mondasz, lényeg, hogy tudj beszélni, és értsd, hogy mit akarnak tőled. nem esznek embert, szerintem téged simán felvesznek, bár fogalmam sincs hova mész :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!