BME-s diákok! Mitől olyan nehéz az egyetem?
Mindenhol azt hallom, hogy A BME ilyen nehéz, úgy szivatnak. Ez miben nyilvánul meg? Több helyen is olvastam, hogy a diákok belefásulnak a szakjukba, abbahagyják az egyetemet, sőt nyílt napon is voltam és ott is elhangzott, hogy diplomát csak az indólak 60%-a kap. Tényleg olyan "rossz" (többen ezzel indokolják a szórásokat) a tanítás színvonala?
Most matek, fizika faktos vagyok. Analízis megy, fizika is megyeget, de nem merek BME-re jelentkezni a hírek miatt.
Kétségtelen, hogy nehéz, de elvégezhető. Én a GPK-ról tudok nyilatkozni. A bukások alapvetően két részre oszthatók:
-Nem megfelelő alapismeretekből adódóan: szakmai tárgyak esetében.
-Gazdasági szórótárgyak.
A zh-kat, beugrókat többnyire tényleg igen szigorúan veszik. Mérésekre, laborokra előre, önállóan fel kell készülni.Ha nem tudod megírni a beugrót, azonnal kivágnak a mérésről, el sem kezdheted.
Ha persze több mérésed hiányzik akkor nem lehet mondjuk aláírásod, nem vizsgázhatsz, alapból bukta.
A zh-kon a puskázás eleve esélytelen.
Azonnal elveszik a dolgozatod, és elégtelen, sőt egyes tantárgyaknál még a vizsgát is megtagadják ilyenkor.
Persze ezek a tények ne befolyásolják negatívan a jelentkezésed. Jelentkezz bátran. Bekerülni nagyon egyszerű, megmaradni már annál inkább nehézkesebb.
Ja, és az hogy emelt matekból érettségizel, az egy dolog, attól még lehet, hogy analízis A1-ből csak 2-re vizsgázol, esetleg megbuksz.
Az emelt matematika érettségi követelménye kb. 20%-ban fedi le az A1 anyagát...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!