Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Augusztusban 6 éves kezdje a...

Augusztusban 6 éves kezdje a sulit szeptemberben vagy ne?

Figyelt kérdés

Törvény szerint menni kell, mentális- és szellemi képességei szerint mindenképp akarják a szakemberek, hogy kezdje a kisfiam az iskolát, de vajon fizikális bírná-e? Tudom, hogy ezt elsősorban nekem kéne megítélnem, de biztos tudtok pro és kontra javaslatokat adni. Ráadásul, ha ráhúznánk még egy évet az ovira, akkor a köv. évben a nagyfiam kezdené a sulit, a kicsi pedig az ovit.

Nagyon köszönöm, ha megtiszteltek a jótanácsokkal.

2013. jan. 9. 13:12
 1/5 anonim ***** válasza:
Szia, én nem hátráltatnám és marasztalnám még egy évig oviban, ha tényleg iskolaérett.
2013. jan. 9. 13:29
 2/5 anonim ***** válasza:
Mi visszatartottuk és azt vettem észre lefelé igazodott, nem felfelé. Ő volt az osztály rossza. Menjen hat évesen!
2013. jan. 9. 13:34
 3/5 Andizsuzsi ***** válasza:
Iskolaérett gyerek menjen iskolába. Miért ne bírná fizikálisan? Az meg külön nem lenne neked jó, ha a két gyereket kétfelé kellene beszoktatnod.
2013. jan. 9. 13:36
 4/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek az eddigi válaszokat.

Szóval az a helyzet, hogy a logopédus és a fejlesztő pedagógus is rendben találta a Legénykét, az óvónénik pedig szintén, de most azt mondják, hogy augusztusi, nagyon kicsi lesz még a többi gyerekhez képest, akik szintén szeptemberben kezdenek, de visszatartottak voltak, tehát min. egy évvel idősebbek.

Én vinném, de féltem. Viszont az, hogy még egy évig autót tologasson úgy, hogy nincs nála idősebb a csoportban?

Az talán rosszabb lenne.

2013. jan. 10. 08:26
 5/5 A kérdező kommentje:

Ma újra konzultáltak az oviban (fejlesztőped., pszichológus, óvónők). Nem engedik, mert túl kicsi. Az, hogy 160-as az IQ-ja szerintük egy dolog, maradnia kell, mert fizikálisan nem bírja majd az iramot a többi elsőssel. Szerintem meg csak butulni fog ha marad még egyszer nagycsoportban.

Tudom, hogy látatlanban nehéz tanácsot adni, de nem tudom mivel teszek jót a tudásra szomjas, de törékeny gyerkőcömnek. Menjek a Nevelési tanácsadóba?

2013. jan. 22. 14:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!