Nehéz bekerülni a Budapesti Madách Imre középiskolába?
Szia!
Szerintem egyetlen jobb középiskolába sem könnyű bekerülni.
A lányom most kilencedikes ott (ő is ötéves osztályba ment), 4-es, 5-ös bizonyítvánnyal, 81 pontos központi felvételivel és egy jó szóbelivel került be, haladó angolra. Nagyon jól érzi magát.
Azt viszont el kellene döntened, hogy melyik nyelvet választod, mert a felvételire már úgy kell jelentkezned.
Remélem, segítettem. Ha van még kérdésed, írj nyugodtan!
Szerintem németre menj, mert angolt nem tanultál, és gondolom, kérik a jegyed.
Nem hiszem, hogy túl könnyű, tekintve, hogy kell szóbeli is. Meg megvan adva, hogy 56 pont alatt nem kerülhetsz be. Majd olvass utána a mig.hu-n.
milyen 40%?
4 egész feletti átlag a minimum ahhoz, hogy szóbelire behívjanak, és egy olyan 70-80 pontos felvételi is minimum.
egyébként nulladikba hogy akarsz német haladóra? nem nézted meg, hogy milyen tagozatok vannak? az angol meg hiába érteted meg magad, ha haladóra mész, akkor kibuksz a nyelvtan hiánya miatt + szókincsed sincs megfelelő. Én is nagyon jól értek, mégis kezdő angolos vagyok, mert kell az alapozás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!