Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Úgy tudom a Bolognai folyamat...

Úgy tudom a Bolognai folyamat miatt nincs szigorlat. Akkor mégis miért kell második évfolyamon szigorlatoznom?

Figyelt kérdés
ez jogos?
2009. aug. 26. 21:51
 1/6 anonim ***** válasza:
Nylevszakos vagy? Mert ott elvileg megtartották. Sőt, a pároméknak informatikus-könyvtároson is volt.
2009. aug. 26. 22:20
 2/6 anonim ***** válasza:
Osztatlan képzésben megmaradt, de a Bsc szakoknál is ahogy észrevettem, csak már nem szigorlatnak hívják, de lényegében ua.
2009. aug. 27. 00:14
 3/6 A kérdező kommentje:

hát gyógypedagógián vagyok

Ez 4 éves, és 1 év gyakorlat.

De ha nem jogos a szigorlat, akkor szívesen kihagynám :)

2009. aug. 27. 00:26
 4/6 anonim ***** válasza:

Gyógypedagógiát nem szedték szét.Bologna előtt is 4 éves volt ez a szak, most is az. Hogy jogos-e a szigorlat vagy sem.... Nos ez az egyetem, főiskola hatáskörébe tartozik, nincs nekik megtiltva, hogy nem tarthatnak szigorlatot.Ez az ő saját privilégiumuk. Elég sok helyen vannak még szigorlatok, BA, Bsc rendszerben pl. SZIE-GÉK, BMF-n is láttam.

A nyelvvizsgákkal is így van, hiába van a törvény szerint megszabva, hogy az adott szakhoz bármilyen akkreditált szakmai közép nyelvvizsgát elfogadnak, az adott intézmény még azt is megszabhatja, hogy melyik nyvizsgakp.-nál lehet letenni. Pl. Corvinus nem fogad el más nyelvvizsgát csak az OECONOM-t és a BME-t. Más gazdasági nyelvvizsgát pl a szintén jóhírű BGF-st nem fogadja el. ha belegondolsz kicsit szembe kerül az egyetem az állami rendelkezésekkel, de mégis a Corvinus kap igazat, m megvan a joga, h saját hatáskörébe vonhatja ezeket a dolgokat.

2009. aug. 27. 08:25
 5/6 A kérdező kommentje:

értem...

köszönöm a válaszokat.

Akkor asszem időben felkészülök rá.

2009. aug. 27. 12:18
 6/6 anonim ***** válasza:
Elektronikus és képi ábrázoláson is van szigorlat, pedig ezek most indultak együtt a BA képztéssel.
2010. márc. 18. 11:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!