Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » A frissen végzett diplomások...

A frissen végzett diplomások miért nem találnak munkát és munkanélküliként tengetik az életüket?

Figyelt kérdés
2013. jan. 2. 17:20
 1/8 anonim ***** válasza:
52%
A nyilvántartott álláskeresők mindössze 5,6 százaléka volt diplomás 2011-ben, 2012-ben. Ebben benne vannak a pályakezdők is.
2013. jan. 2. 17:38
 2/8 anonim ***** válasza:
88%

Ez hülyeség. 12 %-a diplomás munkanélküli.

Én az elte jogra jártam és jogászként nem tudtam elhelyezkedni. Most hoszteszkedem egy cégnél.

2013. jan. 2. 17:43
 3/8 anonim ***** válasza:
Mert a munkaadóknál nem csak a végzettség a fontos hanem a tapasztalat. Ezért is fontos, hogy még az egyetemen minél többet legyél gyakornok valahol.
2013. jan. 2. 17:53
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Leginkább azért, mert senki nem akar kezdőt foglalkoztatni, úgy viselkednek a munkáltatók, mintha a frissen végzettek pestist terjesztenének. De emelett azért örülnének, ha a jelentkező 25 éves lenne, valamint 30 év szakmai tapasztalattal, tizenöt nyelvvizsgával, biztos egzisztenciával, nulla családdal és alacsony igényekkel rendelkezne...
2013. jan. 2. 18:42
 5/8 anonim ***** válasza:
57%
A másodiknak: "Én az elte jogra jártam és jogászként nem tudtam elhelyezkedni" Most ezen meg kéne lepődni?
2013. jan. 2. 18:59
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

mert a sok andragógiás, meg turizmus vendéglátásos a kutyának se kell. ne félj, az orvos, meg a mérnök nem lesz munkanélküli.

de persze az is igaz, amit előttem mondtak, hogy a gyakorlat a legfontosabb. viszont okos diák, már a szakmai gyakorlatát is olyan helyen végzi, ahol dolgozni szeretne és ha ott jó, akkor visszahívják, teljes állásba, ha végzett. sőt, én még a szakdolgozatomat is az ő tanácsaik alapján, az általuk is használt gyakorlati alkalmazásból készítem (kémia szakos vagyok és egy közeli nagy gyógyszergyárnál vagyok gyakon). nyilván így sokkal nehezebb a suli, hogy ha valódi tudást akar elsajátítani és nem csak letudni a krediteket, de legalább lesz értelme a végén.

2013. jan. 2. 19:08
 7/8 anonim ***** válasza:

- nincs megfelelő szakmai tapasztalat

- amúgy én sok esetben meg tudom érteni, hogy például egy jogász, aki 5-6 évet végigszenvedett és végigtanult az Eltén - és nem kap pár hónapon belül állást -, nem megy el 70 ezerért dolgozni árufeltöltőnek (semmi bajom az árufeltöltőkkel), amíg ez konkrétan nem taszítja nyomorba. Jogon végeztem és az évfolyamtársaim jelentős részének azért időbe telt, amíg megfelelő állást talált.

2013. jan. 3. 21:41
 8/8 anonim ***** válasza:

Kedves 6. válaszoló, én andragógián végeztem és sosem volt gondom a munkanélküliség :)

Amúgy meg alig van munka az országban, egy villanyszerelő és egy diplomás is nehezebben talál állást... szerintem.

2013. jan. 7. 00:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!