Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Szociális munkásoknak milyen...

Mea29 kérdése:

Szociális munkásoknak milyen másoddiplomát érdemes, ill. lehet szerezni?

Figyelt kérdés
2013. jan. 2. 10:41
 1/7 anonim válasza:
Szociálpolitika szakra tovább lehet menni, valamint szociológia szakra is.
2013. jan. 2. 11:21
 2/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ. De érdekelne az is, hogy ha mondjuk elvégzek a szociálpolitikát, milyen plusz lehetőségeim lesznek az elhelyezkedésre?
2013. jan. 4. 11:13
 3/7 anonim ***** válasza:

én is szocmunkás vagyok, én másoddiplomának pszichológiát fogok tanulni. Azzal remekül párosítható, akár terápiás területeken, akár máshol is. Engem az addiktológia érdekel. Szociálpolitikával önkormányzatok, hivatalok, esetleg ha mákod van minsztériumban helyezkedhetsz el. Ez inkább irodai, papíros, dolog. Nálunk (PTE) a gyerekvédelemre megy rá a szocpol, úgyhogy azon a területen gondolom, hogy előnyt jelent. Mondjuk gyámügy, vagy ilyesmi.

De szerintem másoddiplomának még jo lehet: gyógyped, szocped, ha érdekel az a vonal, ifjúságsegítő (FSZ), ilyesmik, amiket tudsz kötni ahhoz a témához, ami a szocmunkán belül érdekel. Melyik része érdekel?

2013. jan. 6. 00:10
 4/7 A kérdező kommentje:
Én egy hivatalban dolgozom jelenleg. Oktatásokat tartok. Amit szeretek is, de nagyon képlékeny a folytatás. Szóval szeretnék valamit tanulni. Az igazi álommunka az lenne, ha a rendőrségen dolgozhatnék, bűnmegelőzéssel kapcsolatban. A rendőrségen voltam gyakorlaton és ez nagyon tetszett. De sajnos szoc.munkás diplomával nem lehet bekerülni. Az ifjúságszervező pedig jól hangzik. Ennek most utána is nézek. Hol indul ilyen szak?
2013. jan. 7. 09:27
 5/7 anonim ***** válasza:

FSZ képzés van Pécsett, azt tudom

rendőrségen, akkor esetleg valami BV -s képzésre nem gondoltál?

2013. jan. 7. 15:28
 6/7 A kérdező kommentje:
Pécs, sajnos túl messze van nekem. Győr mellett lakom. A Nemzeti Közszolgálati Egyetemmel pedig már beszéltem, de össze-vissza beszélnek, kapcsolnak. Azt mondják, csak alapdiplomára mehetnék, mert csak az mehet mesterre, akinek már van valamilyen rendőr alapképzése. Alapra mert azért nem mehetek, mert én már voltam államilag finanszírozva. Szóval én sem értem ezt az egészet. Pedig nagyon szeretnék ott dolgozni...
2013. jan. 9. 09:36
 7/7 anonim ***** válasza:

jah hát igen, ha van egy alapod, akkor a második már csak fizetősön lehet. mester szakokat azokat meg tudod nézni a felvi.hun, hogy mik vannak, vag akkor valamilyen okj -s kppzést esetleg, ami témába vág.

[link]

itt vannak az sz-betűnél szociális témájúak, de biztos van még más olyan okj, amiszakmába vág. ezekben annyira nem vagyok képben. én még egy alapot meg két mestert tervezek a szocmunka alapom mellé.

szocmunka alap+ szocmunka mester

+ pszicho alap -> addiktológia mester

2013. jan. 9. 15:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!