Pénzügy és számvitel?
Egy középfokú szakmai nyelvvizsga a diplomaszerzés feltétele. Ha van középfokú nyelvvizsgád, akkor abból a nyelvből elég könnyen le tudod tenni a gazdasági nyelvet is, csak ismerni kell pár szakmai kifejezést.
Gondolom, intézményfüggő, de nálunk például nem kötelező nyelvórát felvenni egyetemen, a lényeg, hogy megfelelj a szükséges nyelvvizsga-követelményeknek, mielőtt megkapod a diplomát.
Röviden összefoglalva: nem, ezen a képzésen pont nem a szakmai nyelv nehéz :)
Két irányban tudsz elhelyezkedni: pénzügy, illetve számvitel (nyilván). A pénzügyes tőkével, befektetésekkel, hitellel stb. foglalkozik, jellemzően bankárként helyezkedik el. A számvitelesre inkább könyvelési feladatok várnak. Mindkettő nagyon jó elhelyezkedési lehetőségeket biztosít, a cégek magas fizetéssel járó gazdasági pozíciókba is felveszik őket.
Külön van a pénzügyi, és külön a számviteli mesterszak. Nyilván jobban mutat az önéletrajzban, de alapszakkal is szerencsét próbálhatsz már.
Ha most felvételizel alapszakra, ajánlom ezt, megéri! Ha annak idején jobban átláttam volna a szakok közti különbséget, én is ezt jelöltem volna meg.
A szakleírás alapján elég, ha a szakmai nyelvvizsgát szerzed meg, középfokon. Ebben az esetben nem kell általános vizsgát tenni (de ha az egyiket megcsinálod, akkor a másikat is le tudnád tenni).
Egyébként pedig több, mint négy éved van innentől számítva, hogy megszerezd a nyelvvizsgát. Egyetemen pedig biztosítani szoktak nyelvórát. Szóval annyira nem kell aggódnod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!