Ti minden órára bejártok az egyetemen?
és ha nem akkor mikor és miért hagyjátok ki?
megéri minden ill. a legtöbb órára bejárni?
minden benne van a könyvben nem?
milyen hátrányai születnek abból az embernek ha sok órát kihagy?
én órákon egyébként se nagyon tudok figyelni
Gondolom előadásról van szó, mert labort kihagyni nem szabad, gyakorlatot meg nem érdemes.
Be kell járni, csak akkor hagytam ki ha okom volt rá (gázóraleolvasás, nem bírtam felkelni, tanulni/tervezni kellett helyette).
Azt kell mondjam, sose tudhatod mikor éri meg bemenni, mindig a végén derül ki.
A könyvben nincs benne minden, legtöbb esetben 5x annyi munkával tanulod meg belőle az anyagot, sok benne a felesleges infó.
Sokszor hibáznak az előadáson, de a jegyzet is általában tele van hibával, a kettőt összeegyeztetve pedig rá lehet jönni mi a jó. (ha nem jössz rá, akkor mehetsz konzultálni, persze időben, mert az oktatók nem szeretik ha zh előtti nap jön 100 random gyökér kérdezgetni olyat ami az előadáson elhangzott)
Ha sok órát kihagysz, egyszerre szembesülsz az anyaggal számonkérés előtt, nem tudod mire kell tanulni, az előadó nem fog emlékezni rád.
Nem jártam be mindegyikre, de a legtöbbre igen. Első évben még többet kihagytam, később már csak azokat, amiknek tényleg semmi értelme nem volt. Sajnos nem minden előadó olyan jó, mint kellene.
Viszont legalább az első párra be kell menni ahhoz, hogy ezt el tudd dönteni, és igenis volt rengeteg olyan előadás, amit élmény volt hallgatni!
(ELTE-ÁJK)
Gyakorlatokra mindig bementem, mert kötelező, előadásokra csak az első és az utolsó hónapban (pl. szeptember, december eleje). Amikor meg nem mentem be, akkor inkább tanultam otthon, baromi unalmas némelyik előadás, és értelme sincs. Jegyzetelni pl sosem szoktam, mert nincs értelme, minek, hogyha megvan a könyv és a kiadott jegyzet? Okosabbnak sosem érzem magam az előadások után, szóval... :) A gyakok viszont jók, sok érdekes információ elhangzik ott ( és persze azokra kötelező is járni)
(szintén ÁJK)
Bele is döglenék:D Reggel 8-tól este 7-ig suliban lennék minden nap.
Azért hagyom ki, mert:
1. nem ad semmi plusz az óra (benne van minden a könyvben, semmivel nem leszek előrébb, ha bejárok), vagy
2. annyira szar, hogy úgy is elaludnék, akkor meg már kényelmesebb otthon aludni, vagy
3. szimplán nincs kedvem (fáradt vagyok, beteg vagyok stb.), vagy
4. tanulnom kell:D
A katalógusos órákra bejárok, meg persze a gyakokra is, mert azok kötelezőek:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!