Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Mit akarnak még a diákok?

Mit akarnak még a diákok?

Figyelt kérdés
Jogász és közgazdász,számos egyéb szakon a hazai szükséglet sokszorosa végez közpénzen,hosszú idők óta.Nagy részük már iskolakezdéskor eldönti,hogy nyugaton fog élni.A nép fizessen azért hogy a nyugatnak elég hivatalnoka,brókere,jogtanácsosa legyen? Mindezt a mai gazdasági helyzetben,miközben termelő munkásból és szakmunkásokból(dolgozóból)általában hiány van? Mire fel?

2012. dec. 18. 15:49
1 2
 11/17 anonim válasza:
Ez baloldali hergelés!Semmi több!Ugyanis a ron veber(szándékosan így írom)visszatért az mszp-hez.Ő volt ,aki 23 millió románnal riogatott azelőtt.Most így riogat.
2012. dec. 18. 18:40
 12/17 anonim ***** válasza:

azért a nyugati országokat/államokat nem kell összehasonlítani Magyarországgal. ott is vannak olyan felsőoktatási intézmények, ahol az állam pénzén lehet tanulni. tény, hogy olyan is van ahol nem, de ott ezt megtehetik, mivel jóval több intézmény közül lehet választani.

meg az is oké hogy spórolni kell, de miért ezen? sokkal lényegtelenebb dolgok is vannak ahol lehetne spórolni.

2012. dec. 18. 18:55
 13/17 anonim ***** válasza:

azt ne felejtsük el, hogy az új értelmiségi réteg nem csupán alkalmazott lehet. munkahelyeket teremthet. a főnökömnek pl. 4 éve van meg a 2 diplomája, a cége 2 éves, és már most teremtett 25 munkahelyet, májustól pedig bővíteni fog. ezzel nem azt jelentem ki, hogy mindenki a vezető rétegben fog munkát találni, aki diplomát szerez, hanem azt, hogy a vezető rétegben mindenki felsőfokon képzett, és kezükben van X munkahely megteremtésének a LEHETŐSÉGE. ha már csírájában elfojtjuk ezt, akkor még a lehetőség sem lesz meg erre.

valóban hiány van rengeteg szakmából, ott sem egyenlő azért a mérleg nyelve, mint ahogyan a diplomásoknál sem. gondolok itt arra, hogy minden sarkon 50 fodrász van, de egy rendes cipészt már nehezen találok. mindennek ellenére TÉNY, hogy a diplomások között kisebb a munkanélküliség aránya, mint a középfokú végzettséggel rendelkezőknél. nekem ez már bőven elég ahhoz, hogy továbbtanuljak. 2 szakmám is van, egyikkel sem boldogulok, képzettséget nem igénylő irodai munnkakörben dolgozom nagyon kevés pénzért (volt más választásom is persze: egy arab hapsinál terrorban dolgozni feketén több pénzért, de a fejemre még szükség van, pár hónap után felmondtam). utolsó mentsváram a diploma - mindezt már munka mellett, de továbbra is nappali tagozaton, bánva, hogy 22 évesen kell elkezdenem az egyetemet, 4,5 év vergődő munkatapasztalattal a hátam mögött, 0 szülői támogatással.

2012. dec. 19. 15:54
 14/17 anonim ***** válasza:
Amiket leírtál, kedves kérdező, az mind kormányzati maszlag szöveg. Beszélgess el pár egyetemistával, nézz utána statisztikáknak, stb. Nincs hiány szakmunkásokból, ők még kevésbé találnak munkát és többen is vándorolnak külföldre.
2012. dec. 19. 22:51
 15/17 A kérdező kommentje:

Megint vonulgatnak.Semmi nem jó nekik,ne legyen tandíj,ne legyen magas a felvételi pontszám,ne legyenek keretszámok,ne legyen "röghöz kötés".

A következő talán az lesz,hogy az állam garantálja hogy minden végzettnek zsíros és biztos állást ad,meg szolgálati kocsit a tanulmányok idejére.Ja és jakuzzit a kollégiumokba!

a kialkudott 50000-es férőhely árát meg megint azok fizetik majd meg,akiket már 2008 óta a legtöbbet vették el.

2012. dec. 20. 19:47
 16/17 A kérdező kommentje:
Akiktől a legtöbbet vették eddig is el,akartam írni.
2012. dec. 20. 19:48
 17/17 anonim ***** válasza:

legyen már eszed jóember! te el is hiszed ezt az egészet? 1 hete még nyavalygott a kormány, hogy pénzt kell spórolni, le kell csökkenteni 10ezerre a létszámot, most meg hirtelen van pénz, és mehet az 50ezer is. teljesen logikátlan és ellentmondó az egész.

és te is háborognál, ha neked kéne ebbe a rendszerben felvételizni. mert k.rvára de nem igazságos hogy noname emberek határozzák meg ELŐRE a ponthatárokat. (most ezért "háborgunk").

amúgy sem értem mi a f.szt sír a szád, a röghözkötést ígyis úgyis meg fogják tartani, szval le fogjuk dolgozni a képzési idő másfélszeresét, ne aggódj.

érdekes.

2012. dec. 20. 23:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!