Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Foiskolaskent, milyen allami...

Foiskolaskent, milyen allami tamogatasokra nyujthatok be kervenyt, palyazatot?

Figyelt kérdés

Iden kezdem el Pesten a foiskolat (a Peto Intezetben), es sajnos a csaladom nem tud anyagilag tamogatni. 7-en vagyunk edestestverek es a szuleim elvaltak. Felek, hogy nem tudom egyedul finanszirozni a foiskolai tanulmanyaimat plusz a szallasom, ezert szeretnek minden allami tamogatast megragadni.

Koszonet minden valaszolonak!

2009. aug. 22. 14:50
 1/7 anonim ***** válasza:
Nagyjából semmire (hacsak nem vagy cigány). Legalábbis olyanra biztosan nem, amiből megélhetnél. De van megoldás: munka mellett kell tanulni, mint sokan mások.
2009. aug. 22. 14:58
 2/7 anonim ***** válasza:
szociális támogatás, bursa hungarica
2009. aug. 22. 15:03
 3/7 anonim ***** válasza:
hát, ha heten vagytok,szerintem fogsz kapni.Első héten mindent elmondanak,hogy mikre lehet pályázni.
2009. aug. 22. 19:35
 4/7 anonim ***** válasza:
ja,azt még elfelejtettem,hogy ha jól tanulsz,második félévtől kaphatsz ösztöndíjat is.:)
2009. aug. 22. 19:36
 5/7 anonim ***** válasza:
Bursa hungarica. Amennyiben nagycsaládosok vagytok , már pedig azok vagytok, akkor az év elején kiplakátozva látod majd,hogy szociális támogatást igényelhetsz. Igényeld. Neked a törvény szerint csak a 7 születési anyakönyvikivonatot kell benyújtanod, mivel kiemelt kategóriában vagy így automatikusan jár, ha jól emlékszem havi 24 ezer forint. Ez törvény ,tehát minden egyetemen ugyanúgy kell ,hogy legyen.
2009. aug. 23. 01:14
 6/7 A kérdező kommentje:

Koszonom mindenkinek a valaszat!

(Egyebkent, nem vagyok cigany).

2009. aug. 23. 14:00
 7/7 anonim ***** válasza:

-A szociális ösztöndíj jár majd, úgy ahogy az előttem szóló leírta.(24000 ft).

-Év elején igényelj alaptámogatást, ami évkezdéshez jár szoc. alapon. Ez ha jól tudom kb 50000 ft.

-A Bursa Hungarica ösztöndíjról erre a félévre már lecsúsztál, ezt május környékén lehetett volna igényelni. A következő kiírás október körül lesz, majd figyeld. II. félévtől kaphatod. Ez kb. 12000 ft lehet. (Attól függ, mennyit ad az önkormányzat)

-Ha jól tanulsz, az első félévi átlagodtól függően tanulmányi ösztöndíjat kaphatsz.

-Egyetemtől függően (mindenütt mások a feltételek)létezik rendkívüli szociális támogatás (eseti), lakhatási támogatás, jegyzettámogatás. Ezeket helyben érdeklődd meg!

Más most hirtelen nem jut eszembe. Az első félév húzós lesz, az intézetben alaposan érdeklődj meg mindent, milyen lehetőségeid vannak.

Sok sikert!

2009. aug. 23. 20:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!