Foiskolaskent, milyen allami tamogatasokra nyujthatok be kervenyt, palyazatot?
Iden kezdem el Pesten a foiskolat (a Peto Intezetben), es sajnos a csaladom nem tud anyagilag tamogatni. 7-en vagyunk edestestverek es a szuleim elvaltak. Felek, hogy nem tudom egyedul finanszirozni a foiskolai tanulmanyaimat plusz a szallasom, ezert szeretnek minden allami tamogatast megragadni.
Koszonet minden valaszolonak!
Koszonom mindenkinek a valaszat!
(Egyebkent, nem vagyok cigany).
-A szociális ösztöndíj jár majd, úgy ahogy az előttem szóló leírta.(24000 ft).
-Év elején igényelj alaptámogatást, ami évkezdéshez jár szoc. alapon. Ez ha jól tudom kb 50000 ft.
-A Bursa Hungarica ösztöndíjról erre a félévre már lecsúsztál, ezt május környékén lehetett volna igényelni. A következő kiírás október körül lesz, majd figyeld. II. félévtől kaphatod. Ez kb. 12000 ft lehet. (Attól függ, mennyit ad az önkormányzat)
-Ha jól tanulsz, az első félévi átlagodtól függően tanulmányi ösztöndíjat kaphatsz.
-Egyetemtől függően (mindenütt mások a feltételek)létezik rendkívüli szociális támogatás (eseti), lakhatási támogatás, jegyzettámogatás. Ezeket helyben érdeklődd meg!
Más most hirtelen nem jut eszembe. Az első félév húzós lesz, az intézetben alaposan érdeklődj meg mindent, milyen lehetőségeid vannak.
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!