Szerintetek így bekerülhetek jövőre a BME Villamosmérnöki karára?
Múlt megcsináltam az emelt infót és az emelt angolt előrehozott érettségin.
Még maradt a töri, magyar, és a matek érettségi, de én ezek közül már csak a matekot akarom emelten csinálni.
Az infó emeltem 97% az angolom 91% lett.
A matek próbaérettségim 92 %-os lett.
Kiszámoltam a felvi.hu-n, hogy kb. mennyi pontom lenne, 477 pontot kaptam.
Szerintetek jövőre ennyi elég lesz vagy még csináljak valamiből emeltet, esetleg emelt angol nyelvvizsga?
Mivel az angolt nem számítják be, felesleges volt ideírnod. Emelt angol nyelvvizsga nincs, csak felsőfokú.
Idén 390 volt a ponthatár. Az simán megvan. Nem bekerülni nehéz, hanem bentmaradni.
Villamosmérnökire ezek a követelmények:
matematika és biológia v. fizika v. informatika v. kémia v. szakmai előkészítő tárgy
A pontok elegek lesznek, mert olyan 370 körül szokott lenni. Habár csökkentik a műszaki helyek számát kb. 2000-el, szerintem nem fog 400 fölé menni a ponthatár.
Köszönöm a válaszokat!
Elnézést a félreírásért.
Már 9.-től ide szeretnék jelentkezni, viszont a mostani felsőoktatási változások teljesen felborítottak bennem mindent és teljesen pánikba estem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!