Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Mennyire éri meg nem főiskolán...

Mennyire éri meg nem főiskolán, egyetemen továbbtanulni?

Figyelt kérdés

Szívesebben mennék valamilyen "okj"-s képzésre. Minerva,számalk stb.. sokkal több olyan szakmát, tanfolyamot ajánlanak mint akármelyik főiskola..Ebben a tanévben fogok érettségizni, jegyeim 3-5 (átlag 4es alulról:D). Fogalmam sincs hova lesz esélyem továbbmenni főiskolai szinten, ráadásul úgy érzem, nincs is értelme. Van értelme olyat tanulni mint pl. mérnökök meg egyéb keresett szakmák, de annyira nem vagyok jó matekból, inkább valami gazdasággal kapcsolatos dologra mehetnék, ami talán még érdekel is, de az átlagkereset ott is 100-150e..Azon az állásponton vagyok, hogy azt kell csinálni, amihez kedvem van..szakközépiskolához van kedvem..Ahhoz viszont nincs, hogy teljesen munkanélkül legyek..az senkinek nem vágya:) Bár hiszem, hogy aki el akar valamit érni, az úgy is eléri, elboldogul..csak úgy is kell hozzáállni:)

Mit tegyek?

Annyit még hozzáteszek hogy elég jó vagyok Angolból, lassan nyelvvizsgázok.

Köszönöm a válaszokat!

2012. dec. 10. 18:43
 1/1 anonim ***** válasza:

figy, egy okj-s papír természetesen soha nem fogja elérni se értékben se tekintélyben se jogszabályilag egy egyetemi oklevél szintjét, megbecsültségét, na meg nyilván nem is ugyanazt takarja.

Úgyhogy ha anyagilag megteheted, én azt javasolnám, h mindenképpen egyetem, aztán az még nem zárja ki h te mellette esetleg még okj-t is csinálj vmit ...

2012. dec. 11. 09:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!