Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Aki fel van mentve matekból...

Aki fel van mentve matekból (érettségin más tárgyat kell választanom) az mehet főiskolába vagy egyetemre?

Figyelt kérdés
2009. aug. 18. 15:01
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
51%

Mehetsz persze,de ezt érdeklőd meg az adott suli TO-ján(tanulmányi osztály)

Fel a fejjel,aki meg lehülyézz az tegyen már egy szívességet.

Figy ajánlom az agykontroll tanfolyamot,nem vicc próbáld ki. www.agykontroll.hu

és van tanuláskontroll is www.tanulaskontroll.hu

2009. aug. 18. 18:02
 12/18 anonim ***** válasza:

Persze mehetel. Még +50 pontot is kapol érte.Sőt olyan szakra is mehetel ahova kell a matek.Láttam olyat, hogy informatikus könyvtárosnak ment és matek helyett tesiből érettségizett le.

(Én nem szeretnék olyan terméket használni amit egy matekból felmentett mérnök tervez)

2009. aug. 18. 20:14
 13/18 anonim ***** válasza:
Csak akkor mehetsz, ha minden kötelező érettségi tárgyad meg van. Hiába vagy felmentve,ha felvételizni akarsz matekból is érettségizned kell.
2009. aug. 18. 22:11
 14/18 anonim ***** válasza:
29%
Attól ,hogy fel van mentve még igen. De az érettségit le kell tennie és ehhez minden előző évből osztályozó vizsga kell. Tehát ha felmentettek 4.osztályosként akkor 5.,6.,7.,8.,9.,10.,11.,12. osztályból osztályozó vizsgát kell tenned és utána leérettségizhetsz. Csak így adhatod be a felvételidet. Keress egy gyógypedagógust Ő biztos tud segíteni neked, de nem lesz könnyű és rövid. Sok sikert kívánok hozzá!
2009. aug. 18. 22:25
 15/18 A kérdező kommentje:
A nővérem gyógypedagógus és ha fel vagyok mentve akkor nem kell osztályozó vizsgát tennem, mivel bent van a felmentésembe hogy nekem nem kell. Egyébként felső osztályban akarok tanár lenni,de nem olyan amihez kell a matek.
2009. aug. 19. 17:28
 16/18 anonim ***** válasza:
0%
De nem teljesítetted sikeresen azon évfolyamokat így nem érettségizhetsz. Na mindegy én nem veszekszem , csináld.
2009. aug. 23. 19:37
 17/18 anonim válasza:

"Első vagyok, barátosném dislexiás, disgrafias, most a BME-re jár, könnyűipari mérnök lesz.

Írásbeli érettségin kapott plusz egy órát, és idegen nyelvből nem kellett érettségiznie (választania kellett egy másik tárgyat).

Az egyetemre vitte a papírt, hogy ilyen problémái vannak- nem panaszkodott, hogy kinéznék miatta."

Ne haragudj a kérdésért, de ő hogy fog diplomát kapni nyelvvizsga nélkül? Mert ahhoz, hogy könnyűipari mérnök lehessen kell egy nyelvvizsga...

2010. jan. 20. 19:47
 18/18 anonim ***** válasza:
Őszintén szólva nem kérdeztem. De ha legközelebb beszélek vele, feltétlenül megtudakolom tőle.
2010. jan. 21. 21:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!