Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Aki fel van mentve matekból...

Aki fel van mentve matekból (érettségin más tárgyat kell választanom) az mehet főiskolába vagy egyetemre?

Figyelt kérdés
2009. aug. 18. 15:01
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%
Én úgy tudom, igen. A dislexiások, és disgrafiasok is mehetnek egyetemre, főiskolára.
2009. aug. 18. 15:05
 2/18 A kérdező kommentje:
Köszi most megnyugtattál:)Honnan tudod?
2009. aug. 18. 15:09
 3/18 anonim ***** válasza:
100%
Barátnőm diszlexiás, külön disz.-es osztályba járt. Szinte mindenből dupla tételt kellett húznia, így váltotta ki az írásbeliket.Normál érettségit szerzett, idegen nyelv is van benne (nem különbözik egy sima gimis érettségitől), és ő is mehetne fősulira.
2009. aug. 18. 15:19
 4/18 anonim ***** válasza:
100%
Persze, hogy mehetnek. Valószínűleg csatolni kell a jelentkezésnél a betegséget igazoló papírt. Az a lényeg, hogy ne olyan sulit válassz, amihez a matek kell... de szerintem számodra ez egyértelmű.
2009. aug. 18. 15:19
 5/18 A kérdező kommentje:
Persze hogy egyértelmű:)Mindenhol be kell mutatni. És aki ilyen suliba jár akkor mennyi a valószínűsége hogy meg is tudja állni a helyét az egyetemen? Nem néznek rá úgy hogy ez nem is rendes érettségi?
2009. aug. 18. 15:21
 6/18 anonim ***** válasza:
100%
Nem néznek úgy rá :) Az, hogy megállja-e a helyét az már más kérdés, egyén függő. Szerintem (!) egyetemen már nem kap semmilyen kedvezményt, hogy írásbeli helyett fel szóban.
2009. aug. 18. 15:26
 7/18 A kérdező kommentje:
Kaposváron vagy Pesten nem tudsz ilyen iskolát?Rá akarok keresni a neten.Honlap vagy valamit?
2009. aug. 18. 15:27
 8/18 anonim ***** válasza:
81%

Első vagyok, barátosném dislexiás, disgrafias, most a BME-re jár, könnyűipari mérnök lesz.

Írásbeli érettségin kapott plusz egy órát, és idegen nyelvből nem kellett érettségiznie (választania kellett egy másik tárgyat).

Az egyetemre vitte a papírt, hogy ilyen problémái vannak- nem panaszkodott, hogy kinéznék miatta.

2009. aug. 18. 15:28
 9/18 A kérdező kommentje:
Én sem úgy gondoltam, csak azt akartam hogy elfogadják-e azt.Engem már annyira nem érdekel hogy ki néz ki miatta, mert sokan mondták már rám hogy hülye vagyok, szóval nem hat meg.
2009. aug. 18. 15:32
 10/18 A kérdező kommentje:
Annyira bírom hogy mindenki mindent félreért !!! Csak mert elképzelhető hogy nem fogadják el úgy mint rendes érettésgit, ennyi!
2009. aug. 18. 15:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!