Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Van joga a tanárnak megbuktatn...

Van joga a tanárnak megbuktatni 1-es témazáró miatt?

Figyelt kérdés

Érdekelne, hogy ehhez van-e joga, mert van egy pályakezdő fizika tanárunk, aki keménynek akar tűnni, és a 3 11-es évfolyamból több mint 50-en buktak meg.(100 gyerekből)

Érdekelne mit lehetne ez ügyben, ez ellen tenni.

2012. nov. 25. 11:46
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

7-es vagyok.

Tökéletesen egyet értek a 9-essel. Ha tényleg olyan rosszak a diákok, akkor sem ez a megoldás. Emberileg megbukik az olyan, aki másokon éli ki az elcseszett életét.

Amúgy fogalmam sincs. Talán ott tudnak tanácsot adni, hogy mit tegyél. Csak nehogy a visszájára forduljon a dolog, és nehogy pont az legyen a baj, hogy intézkedsz. :(

2012. nov. 25. 12:54
 12/20 A kérdező kommentje:

Jó, de ez sem állapot.

Hol érdeklődjek? Eléggé eltértetek a témától, elhiszem jót veszekedtek rajta, de attól nekem még ez húzza az átlagom rendesen...

Lényeg: Mit tudok tenni, ha az IG/of-t nem érdekli a bajom?

2012. nov. 25. 13:07
 13/20 anonim ***** válasza:

Nem, persze, hogy nem. Sem az átlagodnak, sem az idegeidnek nem tesz jót. De mérlegelni kell, hogy rosszabb is lehet ennél, pl. más tanár is rád/rátok száll.

Nézd, talán ez hasznos lehet:

[link]

2012. nov. 25. 13:12
 14/20 A kérdező kommentje:

Ezt a szerencsétlen pályakezdő nyomorult nőt 10-ben kaptuk meg. Előtte egy nagyon aranyos 40es körüli nő volt, nagyon szerettük, ő is szeretett minket, és tisztletük egymást. De ez azt hiszi meg tehet mindent, valaki beszél odarohan, elkezdi rázni a fejét, és ordibálni, ezután azonnal dolgozatot írunk.Különféle trágár szavakat használ idézem: "kuss, hülye gyerek" és a durvábbakat nem írom le) Nos, szóltunk igazgatónak, akinek a válasza annyi volt, "biztos megérdemlitek mert szemetek vagytok"

Szerintetek ez belefér egy Piarista Gimnázium értékrendjébe, hogy odamegy a gyerekhez, rázza a fejét, csúnyán beszél, nem segít, csak dolgozatot írat.

Nem tudjuk mit tegyünk...

2012. nov. 25. 13:17
 15/20 anonim ***** válasza:
Ez egy állami gimnázium értékrendjébe sem fér bele. :(
2012. nov. 25. 13:19
 16/20 anonim ***** válasza:

9-es vagyok. Látom sikerült valakinek csak azt az 1 sort kiemelnie, amibe bele tud kötni. Nem azt mondtam, hogy könnyű a tanári szakot elvégezni, hanem hogy sokan azért lettek tanárok, mert nem mentek el továbbképzésre. Értsd: Van aki leragad az informatika tanárnál, van aki megy tovább programozni, rendszergazda, stb.

Mellesleg: Nekünk is van pár ilyen tanár. Aki állandóan káromkodik, primitív, mint egy alsó fertály, maga az egész ember egy agyrém. De ő kijelentette, felőle mehet akárki akárhova, úgyis a tanárnak lesz igaza, mert amíg a munkahelyeden is a főnöködnek van igaza, addig a suliban is diákként a ranglétra legalján vagy. Jó ha ehhez most hozzászoksz. Nem azt mondom, hogy törődj bele, de tényleg kivívhatod magad ellen a sorsot. Ha pedig a fél osztályt megbuktatja, előbb-utóbb a szülők vagy a diákok úgyis mennek panaszkodni az igazgatóhoz/oktatási minisztériumhoz, és kényszerintézkedéseket tesznek a tanár ellen. Mert ez sem állapot, hogy kedve szerint buktatgatja a diákokat.

2012. nov. 25. 14:23
 17/20 anonim ***** válasza:
14:23 De nem fogod fel, hogy a tanári képzés nem így működik, hogy mindenki tanárként kezdi, aztán meg ha megy neki ía tanulás, akkor továbbtanul? 1. évben ki kell választani a szakirányt, fel kell venni egy másik szakot mellé, attól a főszaknak a kötelező tantárgyait ugyanúgy el kell végezni, mint akármelyik szakirányosnak, csak ez mellé még egy másik szaknak is a főtárgyait el kell végezni, ami dupla olyan nehéz. Olyan nagy kérés lenne. hogy mielőtt ilyen bődületes baromságokat írkáltok felháborodva, elötte informálódnátok?
2012. nov. 25. 15:01
 18/20 anonim ***** válasza:
Te nem fogod fel, amit írtam. Egy programozó többet tud, mint egy informatika tanár. Egy régész többet tud mint egy töritanár. Tehát ezért mondtam, hogy a tanári képzés ezeknek a képzéseknek a "legalja".
2012. nov. 25. 15:44
 19/20 anonim ***** válasza:
Épp ezt próbálom magyarázni, hogy ez nem így van, de azzal a csökött agyaddal nem tudod felfogni hogy is működik ez. Olvasd már el még jópárszor, hogy mit írtam, hátha fel is fogod és nem terjeszted itt a baromságaidat. Istenem, és valószínűleg te ezt komolyan is gondolod, ez a legszomorúbb:( léteznek még ostoba emberek
2012. nov. 25. 16:00
 20/20 anonim ***** válasza:
100%

(Előre mondom, hogy tanár vagyok.)

Igaza van a kérdezőnek, nem térhet el ekkora mértékben az évközi átlag és a féléves (éves) jegy.

Ez egyébként az oktatási törvényben is benne van!

Ha a követelmény és az értékelés olyan, hogy kijött a kb. 3-as átlag, akkor (esetleg) lehet 2-es, de 1-es semmiképp!

Másik: magatartási indokkal nem lehet dolgozatot íratni!

Aztán bejelentés nélkül sem lehet dolgozatot íratni!

Részemről minden félév elején PONTOSAN tisztázom a feltételeket, mire mit lehet kapni, hogyan értékelem az órai munkát, mi lesz a tananyag. A kijelentéseimhez maximálisan tartom magam pro és kontra.

Ezt rendszeresen tisztázom is akár egyenként is. Innentől kezdve viszont a diák FELELŐSSÉGE, hogy mennyire tanul, hogyan viselkedik.

Ettől még hasalnak el félévkor, év végén, csakhogy nálam a jegyekből következik.

Az én dolgom az órai (lehetőleg derűs) hangulat kialakítása, biztosítani a figyelés lehetőségét, és a tananyag igényes átadását.

Így a leghatékonyabb, javaslom az említett kollégának is :).

Az viszont igaz, hogy hiába a jogok, a másik fél alád tehet sokféleképpen. Az egyházi sulik jó része ilyen, többet hallottam már.

Vallásos ismerőseim jó része messze kerüli az egyházi sulikat...

2012. nov. 26. 08:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!