Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Ha félek a BME-re menni,...

Ha félek a BME-re menni, menjek az ÓE-re? (villamosmérnök)

Figyelt kérdés

Villamosmérnök szeretnék lenni államilag támogatotton, nem tudok dönteni, hogy melyiket válasszam. Jól tanulok, kitűnő vagyok középsuliban, bár ez az eszemnek, nem a szorgalmamnak köszönhető, nem is tanulok(kivéve matek, fizika). BME VIK legelismertebb, legszéleskörűbb villamosmérnöki szak, mesterképzéssel, legjobb lehetőségekkel.Viszont ez nincs ingyen, idővel, szorgalommal, ha kell, pénzzel fizeti ki az ember.Szegény vagyok, tehát bukás esetén eltemethetem magam, nincs pénz a képzés visszafizetésére. Persze ez motiválna is, de nem ez az életem, hogy éjt nappallá téve egész nap csak tanuljak.ÓE KVK meg mégis csak Magyarország második legjobb villamosmérnök képző egyeteme, legalábbis alapszak van, ha én azzal munkába tudok állni tökéletes lenne.Hallottam, ott is kell tanulni, de elvégezhetőbb mint a BME, kapcsolatai szintén jók külföldön is, oktatás is színvonalas ott is, bár kevésbé.

Jó választás lenne az ÓE-KVK, ha annyi a célom, hogy alapképzés után Magyarországon lehelyezkedjek?

2012. nov. 24. 15:11
 1/3 anonim ***** válasza:

Valószínűleg sokan mondják, hogy az OE egy kis csicska egyetem, csak BME-n érdemes végezni stb. Ha így történik, egy dolgot lehet tenni: lesz*rni.

Egyrészt lehet, hogy nem kell úgy vért izzadni egy egyetemen, de az érvelésed alapján nem értem, miért ne lenne jogos a könnyebbik utat választani. Már csak azért is, mert tapasztalataim alapján attól még, hogy nehéz elvégezni egy szakot, az égvilágon semmi sem garantálja, hogy jobb szakember lesz az illető. Ott az emberben egy idő után kialakul egyfajta "csak a kettes legyen meg" féle igénytelenség, ami szerintem már pszichológiailag sem egy pozitív dolog. Persze ez nem jelenti azt, hogy OE-n ne lenne hasonló átlagod.

Másrészt talán pont a KVK-val szemben nem jogos ez a megközelítés. A Kandó egy nagyon régi főiskola, a családomban többen is elvégezték ott a villamosmérnökit, és színvonalas képzést nyújthat ilyen múlttal.

A munkát meg sehol sem donják utánad. Szerintem nyugodtan vágj bele, mert mindenképp meg kell dolgozni a jövőért. Csak az a lényeg, hogy legyenek céljaid már a kezdetektől.

(pl. engem vonzana a villamosmérnöki, mert tök poénnak tűnik a plc-programozás, de majd a következő életemben)

2012. nov. 24. 15:48
 2/3 anonim válasza:
Választás tekintetében én is azt az utat jártam be mint te, és én a kandót választottam és egyáltalán nem bántam meg. A legnagyobb különbség a kettő iskola között, h a kandón kb kézszer akkora a gyakorlati oktatás és hidd el nekem ez pozitívan befolyásol egy állásinterjút. Ezen felül a kandón sokkal nagyobb a szakosodási lehetőségek száma. Vill. mérnökin: 5 szakirány és késöbb azokon belül megint van választási lehetőség 2-3 szakirányba. Valamint egy kis plusszinformáció , hogy a kandós gt sokkal jobb:)
2012. nov. 24. 20:06
 3/3 anonim ***** válasza:
Én a helyedben az ÓE-t választanám.
2012. nov. 28. 11:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!