Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Hogyan készüljek emelt szintű...

Hogyan készüljek emelt szintű érettségire?

Figyelt kérdés
Jó vagyok töriből és magyarból. Az egyikből emelt szintet akarok tenni, mert kell a továbbtanuláshoz, de most, hogy belegondolok, mindkettőből is lehetne akár.. Már most hozzá akarok kezdeni tanulni, mert eddig nagyon lusta voltam. Hogyan kezdjek neki, ti hol kezdenétek? Milyen anyagokat szereznétek be hozzá?

2012. nov. 14. 13:39
 1/3 anonim ***** válasza:

magyarról tudok csak nyilatkozni

én is most érettségizek emelt szinten belőle

- olvass annyit amennyit csak tudsz, az összes fontosabb kötelező + amit majd megtudunk decemberbe

- csinált meg az előző évek érettségijeit

- plusz emellett írj sok verselemzést, érvelést, novellaelemzést

a magyar emelt írásbelinél nagyon minimális konkrét lexikai tudás szükséges, az íráskészség viszont annál fontosabb

ami nem megy olyan jól, arra feküdj rá. nekem, mint általában a legtöbbeknek, a verselemzés megy a legkevésbé szóval erre gyúrok

sok sikert

2012. nov. 14. 14:23
 2/3 A kérdező kommentje:
Köszi a választ. Jól megy a magyar, tele vagyok 5-össel, a fogalmazásom és minden nagyon jó, nem kihívás nekem, már csak tanulás kérdése a többi. Menni fog ez az emelt szint, de mégis van bennem egy olyan érzés, hogy nem tudom hol kezdjem, vagy mihez nyúljak.. kell nekem egy kézzel fogható valami, amiből kiindulhatok. Te hol kezdted, vagy hogy érted el azt az állapotot, hogy tudod -biztosan jól készülsz fel?
2012. nov. 15. 19:07
 3/3 anonim ***** válasza:

Először a Bibliát és a görögöket, a görög mitológiát nézd át, mert úgymond ez az alapja az irodalomnak, a regények, novellák stb. történetének.

A kilencedikes könyv is ezzel kezd.

Utána haladhatsz sorba 10,11,12 és közbe újraolvashatod a kötelezőket plusz más regényeket, drámákat, novellákat, verseket az adott költőktől, íróktól. Nem árt, ha pár verset meg is tanulsz, hogy majd tudj idézni vagy mottónak felhasználni.

A kortárs íróktól is érdemes elolvasni pár novellát vagy esetleg regényt.

2012. nov. 15. 20:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!