Milyen a Szent László Gimnázium (Kőbánya) média szaka? Miket szoktatok csinálni?
Voltál nyílt napon?
Ott azt mondták, hogy fényképeznek, filmet vágnak, riportot készítenek, ilyesmik. Engem inkább az érdekelne, hogy mennyire időigényes, mert ezt is kiemelték..
Én is média szakra mennék :)
A média szak nyelvi előkészítős. (Szóval 5 éves.)
A srác, aki bemutatta nekünk az egész szakot, azt mondta, hogy már a 9-esek fényképezőgépet fognak a kezükbe, és már az első évben fotóznak. Aztán még az évek során tapasztalatot szereznek a filmezésben: vágnak, riportokat készítenek, összeállítanak egy műsort. (Pl. a Zugló TV-nek.) Ezenkívül újságot írnak, tanulnak még rádiózni, és szerdán mindig nagy munkában van a csapat, akár éjfélig is bennmaradnak a tanulók, hogy befejezzék az utolsó simításokat egy műsoron. De, ilyenkor a tanár hazadobja azokat, akik messze laknak. Ezenkívül a csütörtöki napon felmentést kapnak felelés alól, mivel az előző napon jó sokáig bent voltak.
Nekem a helyszín is nagyon tetszik, ahol a médiások vannak. A padlástérbe mentünk fel, és végig mentünk egy keskeny folyosón. Ahogy benéztem az ajtókon, mindenhol számítógépek, mikrofonok, hangvezérlők. :DD Így néztem: O.O Nagyon tetszett!!!!! ^^
Az sem riasztott el, hogy akár éjfélig is bent kell maradni. Ki ne akarna??? :DD
Viszont azt is mondta a srác, hogy ugye a vágás és a szerkesztés mellett kőkeményen kell tanulni, mert jönnek az emelt szintű humán órák, stb...
Remélem találkozunk a gólya-tárborban! :DD ;D
Kedves 16:48-as!
Nem akarlak elriasztani, de nekem a médiás ismerőseimnek már a tökük tele van azzal, hogy nem egyszer éjfélig bent kell maradni vágni, utána másnap 7:30-ra jöhetnek be 0. órára.
Kedves 2012-12-28 14:45!
Ha a barátaid a vágásra koncentrálnak és nem baromkodják el, MAXIMUM 9-ig végeznek. Ha 11-esek, akkor meg még előbb is. Igaz, hogy nagyon időigényes, de ilyen szakmai tapasztalatot sehol nem kapsz.
9. osztályban a leghangsúlyosabb a fotózás, cikkírás, megtanítanak normálisan beszélni, valamint a 11.-esek mellet kell asszisztenskedni kell a Zugló TV-s forgatásokon.
10. osztályban más kevésbé hangsúlyos a fotózás ha jól emlékszem, de még mindig sok. Elkezdődnek a riportkészítések, egy rádiós műsort kell csinálni kéthetente egyszer a stáboddal, még mindig vannak cikkírások, megtanulsz minimális szinten vágni, és operatőrködni a ZTV-re. Emellett asszisztens is leszel a 12-esek mellett az ATV-n.
11. osztályban már keveset kell fotózni, de már te leszel a főnök a ZTV-s forgatásokon, riporternek kell lenned, és kéthetente egyszer teljesen önállóan egy 2-3 perces anyagot kell összeállítanod, amit a rákövetkező csütörtökön leadnak a Kamasz Csatorna című műsorban, ami a Zugló TV-n megy. Az EGÉSZ műsort ti készítitek, a technikai dolgoktól a műsorvezetésig. Emellett kell kisfilmeket is készíteni
12. osztályban már az ATV-s forgatásokon kell koordinánli a népet, ami kicsit nagyobb feladat, mivel ez híradóba megy (Kőbányai Regionális Híradó), nem magazinműsor. [infó: 2013 januárjától megszűnt az iskola szerződése az ATV-vel, szóval most momentán ez a feladat kiesett. Az ATV nem fizette ki a munkánkat, de ki tudja, hogy mi lesz még a jövőben.] Elkezdődik a felkészülés a média érettségire, amit nem muszáj megcsinálni, de a feladatait kötelező megcsinálni. Ez három nagyobb lélegzetvételű, 4-6 oldalas esszé, és két film. Plusz emellett is kell kisfilmeket csinálni
A 13. évfolyamról még nem tudok nyilatkozni, de ott már lényegesebben kevesebb a dolga egy tömkomosnak.
Remélem tudtam segíteni. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!