Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Milyen a Szent László Gimnáziu...

Milyen a Szent László Gimnázium (Kőbánya) média szaka? Miket szoktatok csinálni?

Figyelt kérdés

2012. nov. 13. 19:00
 1/6 anonim ***** válasza:

Voltál nyílt napon?

Ott azt mondták, hogy fényképeznek, filmet vágnak, riportot készítenek, ilyesmik. Engem inkább az érdekelne, hogy mennyire időigényes, mert ezt is kiemelték..

2012. nov. 15. 21:51
 2/6 anonim ***** válasza:

Én is média szakra mennék :)

A média szak nyelvi előkészítős. (Szóval 5 éves.)

A srác, aki bemutatta nekünk az egész szakot, azt mondta, hogy már a 9-esek fényképezőgépet fognak a kezükbe, és már az első évben fotóznak. Aztán még az évek során tapasztalatot szereznek a filmezésben: vágnak, riportokat készítenek, összeállítanak egy műsort. (Pl. a Zugló TV-nek.) Ezenkívül újságot írnak, tanulnak még rádiózni, és szerdán mindig nagy munkában van a csapat, akár éjfélig is bennmaradnak a tanulók, hogy befejezzék az utolsó simításokat egy műsoron. De, ilyenkor a tanár hazadobja azokat, akik messze laknak. Ezenkívül a csütörtöki napon felmentést kapnak felelés alól, mivel az előző napon jó sokáig bent voltak.

Nekem a helyszín is nagyon tetszik, ahol a médiások vannak. A padlástérbe mentünk fel, és végig mentünk egy keskeny folyosón. Ahogy benéztem az ajtókon, mindenhol számítógépek, mikrofonok, hangvezérlők. :DD Így néztem: O.O Nagyon tetszett!!!!! ^^

Az sem riasztott el, hogy akár éjfélig is bent kell maradni. Ki ne akarna??? :DD

Viszont azt is mondta a srác, hogy ugye a vágás és a szerkesztés mellett kőkeményen kell tanulni, mert jönnek az emelt szintű humán órák, stb...

Remélem találkozunk a gólya-tárborban! :DD ;D

2012. nov. 19. 16:48
 3/6 anonim ***** válasza:
Jajj, így mindjárt jobb. Nem lakok túl közel, ez volt a legnagyobb problémám, hogy későn érnék haza. Nekünk nem mondták ezt..
2012. nov. 20. 16:55
 4/6 anonim ***** válasza:

Kedves 16:48-as!

Nem akarlak elriasztani, de nekem a médiás ismerőseimnek már a tökük tele van azzal, hogy nem egyszer éjfélig bent kell maradni vágni, utána másnap 7:30-ra jöhetnek be 0. órára.

2012. dec. 28. 14:45
 5/6 anonim ***** válasza:

Kedves 2012-12-28 14:45!

Ha a barátaid a vágásra koncentrálnak és nem baromkodják el, MAXIMUM 9-ig végeznek. Ha 11-esek, akkor meg még előbb is. Igaz, hogy nagyon időigényes, de ilyen szakmai tapasztalatot sehol nem kapsz.

9. osztályban a leghangsúlyosabb a fotózás, cikkírás, megtanítanak normálisan beszélni, valamint a 11.-esek mellet kell asszisztenskedni kell a Zugló TV-s forgatásokon.

10. osztályban más kevésbé hangsúlyos a fotózás ha jól emlékszem, de még mindig sok. Elkezdődnek a riportkészítések, egy rádiós műsort kell csinálni kéthetente egyszer a stáboddal, még mindig vannak cikkírások, megtanulsz minimális szinten vágni, és operatőrködni a ZTV-re. Emellett asszisztens is leszel a 12-esek mellett az ATV-n.

11. osztályban már keveset kell fotózni, de már te leszel a főnök a ZTV-s forgatásokon, riporternek kell lenned, és kéthetente egyszer teljesen önállóan egy 2-3 perces anyagot kell összeállítanod, amit a rákövetkező csütörtökön leadnak a Kamasz Csatorna című műsorban, ami a Zugló TV-n megy. Az EGÉSZ műsort ti készítitek, a technikai dolgoktól a műsorvezetésig. Emellett kell kisfilmeket is készíteni

12. osztályban már az ATV-s forgatásokon kell koordinánli a népet, ami kicsit nagyobb feladat, mivel ez híradóba megy (Kőbányai Regionális Híradó), nem magazinműsor. [infó: 2013 januárjától megszűnt az iskola szerződése az ATV-vel, szóval most momentán ez a feladat kiesett. Az ATV nem fizette ki a munkánkat, de ki tudja, hogy mi lesz még a jövőben.] Elkezdődik a felkészülés a média érettségire, amit nem muszáj megcsinálni, de a feladatait kötelező megcsinálni. Ez három nagyobb lélegzetvételű, 4-6 oldalas esszé, és két film. Plusz emellett is kell kisfilmeket csinálni

A 13. évfolyamról még nem tudok nyilatkozni, de ott már lényegesebben kevesebb a dolga egy tömkomosnak.

Remélem tudtam segíteni. :)

2013. jan. 19. 12:09
 6/6 anonim ***** válasza:
Az meg hogy felmentést kapunk a felelet alól nem hiszem hogy igaz, én ezzel négy évig nem találkoztam :DD Persze kisírhatod a tanárnál hogy te tegnap sokáig bent voltál és nem tudtál készülni, kérdés, hogy ez kinél jön be. (előző voltam)
2013. jan. 19. 12:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!