Főiskolán egy tárgyat hányszor lehet felvenni?
Figyelt kérdés
Üdv, kérdésem az lenne, hogy amíg főiskolára járok egy tárgyat hányszor lehet felvenni ha nem sikerül? Egyik tanárom mondta, hogy lehet már csak 2-szer lehet lesz felvenni és ez is érdekelne, hogy ha ez rám is fog vonatkozni vagy csak azokra akik abban az évben kezdik el? A válaszokat előre is köszönöm!2012. nov. 5. 07:27
1/5 anonim válasza:
most jelen pillanatban háromszor lehet felvenni.
(én még speciel ilyenről nem hallottam h bevezetnének ilyet)
2/5 anonim válasza:
Régebben egyetem függő volt, pl. BME-n akárhányszor lehetett, így a háre karrierje volt akinek 7-8 újrafelvételt jelentett. De volt akkor is olyan egyetem, ahol 3-szor lehetett, most pedig központilag szabályozottan 3-szor lehet, elképzelhető hogy lefelé ezen változtathat a fősulid és csak 2.
4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a választ. De ha tegyük fel 2 lenne vagy akármennyi az vonatkozna a régi hallgatókra is vagy csak az újakra? És ha már felettem egyszer egy tárgyat az beleszámítana vagy onnantól kezdve lenne újra kettő lehetőség rá?
2012. nov. 6. 13:09
5/5 anonim válasza:
Ez változó, van amikor az új szabály visszamenőleges, van hogy nem. Még egy dolog, hogy újrafelvételinél ez nullázódik, tehát ha nem változott meg alapjaiban a tanterv, akkor ha necces a dolog, újra kell felvételizni, és beszámíttatni a már megcsinált tárgyakat.
Mondjuk most végiggondolva nekem a legnehezebb tárgyam 4. újrafelvételre sikerült, és ezen az egyetemen azután hozták a szabályt, hogy én ezen a tárgyon túl voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!