Felvétel a budapesti Karinthy-ba? Milyen nehéz bekerülni? MINDEN ÉRDEKEL!
Azt gondolom, hogy a Karinthy szemppontjából azt fontos kiemelni, hogy nyelvileg erős. Lehet, hogy nem az ország 2. legjobb gimnáziuma, mint a Szent István, de nyelvileg mindegyiket veri. Ha tényleg valaki biztos nyelvtudásra vágyik, akkor Karinthy. Mellette persze az oktatás színvonala is igen magas. Fontos még megemlíteni, hogy az elmúlt 25 adatai alapján a Karinthy angol nyelv tanítása szempontjából az országban a 3. legjobb iskola, az elmúlt 5 év adatai alapján pedig már bőven a legjobb. Német nyelv szemppontjából pedig a 2.
A Karinthyban egyébként 4 osztály indul.
Angol kéttan - itt van egy A és egy B osztály. Az egyik a matekos a másik a humán vagy természettudományos. Az angol kéttan nagyon erős és lehetőség van a nemzetközi IB érettségi letételére, ami országban szinte egyedülálló.
Német kéttan - ez a C osztály. Itt is elég magas a színvonal. Németül nagyon jól meg lehet tanulni.
Emelt angol - ez a D osztály. Ha választani kell, akkor ez a leggyengébb osztály és csak 4 éves a képzés.
Az iskola egyébként jól felszerelt, bár nem egy patináns épület és habár csak 25 éves, de belülről nincs a legeslegjobb állapotban, ami nekem személy szerint nem nagyon tetszik, én jobban szeretem a kevésbé "modern", patináns iskolákat. Az iskolában egyébként nagyon sok laptop van, jó monitorok, kivetítők, egyre több teremben van virtuális tábla. Majdnem mindenhol van Tv, DVD stb., bár ezek elég régiek. Van külön magyar és angol könyvtár és egy viszonylag nagy, szép tornaterem. A közösség általában jó, bár ki lehet fogni egy-egy roszabb osztályt...A tanárok ugyancsak, mondjuk van 1-2, akik gyengébbek vagy túl idősek, de általánosságban jók a tanárok és sokuk igen közvetlen, vicces és nem maradi. Programok szemppontjából van 1-2 program, de azt gondolom lehetne kicsit több is, viszont elég sok szakkör van, főleg nyelvi szakkörök (orosz, német, spanyol, francia).
Hát igazából ennyi jut eszembe. Azt mondanám, hogy a Karinthyt akkor ajánlom, ha fontos neked a nyelv. Ha orvos,jogász stb. akarsz lenni vagy van valami konkrét terved, akkor inkább olyan iskolába menj, ahol van a pályának megfelelő szak pl. biosz-kémia, humán stb. Persze a Karinthyból is nagyon sokan kerülnek be orvosira, sőt az IB-sek akár külföldi egyetemekre, akár a legelitebbekre (Harvard, Cambridge stb.).
Bekerülni viszonylag nehéz, főleg az angol kéttanra.
Összességében a Karinthynak van előnye, hátránya. Ha van kérdésed nyugodtan kérdezz. :D
Szerintem simán van esélyed. Kitűnő tanulóként nem hinném, hogy nem vagy elég az iskolához. Jó néhányan járnak a németre, akik nem kitűnően jöttek, szóval szerintem a konkurencia miatt semmi félnivalód nem lehet. Tényleg ne félj, bőven van esélyed, hogy bekerülj!!
A németes osztályban egyébként persze nagyok az elvárások, de teljesíthetőek. Mondjuk a gimnázium egészen más, mint az általános, sokkal többet kérnek, de tényleg nem teljesíthetetlen. A tanárok pedig 1-2 kivétellel, de jók a németen. Főleg a némettanárok. Az biztos, hogy itt a németen nagyon jól el fogod sajátítani a nyelvet, ha bekerülsz. Magát a tantárgyak németül való tanulását is nagyon hamar meg lehet szokni és a rendszeres tanulás mindig megtérül.
Összességében azt mondom, hogy semmiféleképpen ne félj, mert szerintem nagyon sok esélyed van, hogy bekerülj, és veszteni úgyse veszthetsz azzal, hogy bejelölöd.
Mivel kitűnő vagy ezért gondolom, azért vannak céljaid, ambícióid, kitartásod, szóval szerintem az iskola nehézsége se fog nagy bajt okozni. :)
Hajrá, és kívánom, hogy felvegyenek, mert tényleg jó a német kéttan. :)
És örülök, hogy kérdeztél, ha van még kérdésed, akkor nyugodtan.
:))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!