Milyen egy egyetem?
Milyen beosztásra gondolsz? Van egy szakod, és vannak óráid. Ezen kívül általában nincs más. (bizonyos egyetemeken kialakítanak kisebb csoportokat, de erről nem tudok nyilatkozni)
Annyi órád van egy nap, amennyit felvszel, vagy amennyit neked adnak meg, mert nem veheted fel magad. Lehet, hogy egy sem, lehet, hogy öt is van, ami azt jelenti, egész nap bent vagy, hiszen általában másfélórás egy tanóra.
Csak úgy "átlagban" nem tudok írni információt, de általánosságban sem, mert nem tudom, mire vagy kíváncsi. Ha konkrétabban írnál (mire vagy kíváncsi, hova készülsz), talán konkrétabb választ kapnál.
Nincsenek osztályok, de azért van egy nagyjából állandó csoport, akik a csoporttársaid, azok, akikkel együtt kezded az adott szakot. Amúgy az előadásokra mások is járhatnak be, felsőbb évesek, akiknek mondjuk nem sikerült a vizsga, és újra felvették a tárgyat. Az órák száma az tőled függ nagyrészt, ha ügyesen csinálod, lehet lesz olyan napod, amikor egy órád sincs, viszont van, mikor estig ott ülsz. Nekem is van, amikor 19:50ig van órám, reggel 8-tól folyamatosan. Egy tanóra nálunk kb. 1,5-2 órás.
Az egyetem sokkal szabadabb mint a középsuli. Itt ha ki akarsz menni rágyújtani, wc-re, büfébe akkor felállsz és kimész, akkor jössz vissza, mikor akarsz. Az a lényeg, hogy csendesen, hogy ne zavard a dolgokat.
Amúgy van, hogy ppt-formájában megkapod az anyagokat, ilyenkor elég, ha csak figyelsz az előadáson, de van, hogy jegyzetelni kell mint állat, és egy előadás alatt 20 oldalt is lekörmölsz.
Kb ennyi ami most eszembe jutott.
Kérdezz még nyugodtan, ami érdekel.
Amúgy hova akarsz menni?
20/L (NKE-s vagyok)
előttem már elmondták.
az órák száma függ a szaktól is. de te osztod be (bizonyos keretek között), h egy napra mennyi órát veszel fel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!