Melyik jobb, melyikkel érsz többet gimnáziummal vagy szakközépiskolával?
Dehogy lehet! Nem azt fogják nézni, hogy honnan jöttél, hanem hogy milyenek az eredményeid.
Szóval többet érsz egy szakközépben letett kitűnő érettségivel mint egy gimis hármas-négyessel.
Érted?
Bár ez rajtad is múlik. Általában gimiben jobban leadják az anyagot és fegyelmezettebbek az órák stb,de ez nem biztosíték.
Gimiben inkább a magolásra nevelnek :S nekem ez a meglátásom...
én szakközépből mentem mérnök informatikára, és sok csoport társam akik gimiből jöttek és előtte nem tanultak műszaki dolgokat egy programozási tárgynál és képesek voltak bemagolni a forráskódot ahelyett hogy megértették volna a programozás módszertanát...
persze hogy lehet.
de akkor nem volt értelme 4 évet végigszenvedni a kémiával meg ilyenekkel. de ha időközben meggondoltad magad akkor persze.
ezen az egyetemen nem tudom miylen szakok vannak ,de ha elmész a könyvtárba, és kéred a Kék könyvet (tudni fogájk, ebbe benne van minden a továbbtanulásról) akkor ott megnézed a követelményeket, pl h miből kell érettségizned.
ja amúgy az oldalán ezt írják:
"Egyetemünk egyetlen szakán sincs kötelező tantárgyi felvételi vizsga, a jelentkezők felvételéről az intézmény a középiskolából hozott pontok és az érettségi tantárgyak osztályzata alapján dönt; a pályaalkalmasságot egy többnapos, bentlakásos alkalmassági vizsgán mérjük fel.
Többletpontok szerezhetők:
*
emelt szinten teljesített magyar vagy történelem érettségi,
*
közép- vagy emelt szintű hittan érettségi,
*
közép- ill. felsőfokú nyelvvizsga.
MINDENKIT SZERETETTEL VÁRUNK!"
szóval szerintem nem vagy hátrányban. először azt hittem, hogy kötelező a hittan érettésgi, de ezek szerint nem.
nézelődj az említett könyvben meg a neten.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!