II. kerületi általános iskolákról van valakinek tapasztalata? (Elsősorban: Áldás, Törökvész, Szent Angéla)
Szia! Nekem csak közvetett infóim vannak ezekről a sulikról, az ismerősöktől, akiknek odajár a gyereke. (Az enyém másik II. kerületi suliba jár.)
Az Áldás nagyon felkapott „versenyistálló”, azok a gyerekek (és szülők), akik teljesítményorientáltak, szeretik, ha elsőtől maximálisan terhelik őket, nagyon szeretik. Akik inkább azt gondolják, az alsó tagozat lényege, hogy a gyerek megszeresse a tanulást, megtanuljon írni-olvasni, és nem szeretnék, ha a gyerekük gyomorfekélyes lenne harmadikban, nem preferálják. (De mondom, nyilván sok olyan gyerek van, aki bírja ezt, nem akarom leszólni a sulit.)
A Törökvész fura iskola, tavaly még nagyon rezgett a léc, hogy be kell zárniuk, illetve össze akarták őket vonni valamelyik másik sulival a környéken, mert felsőben alig van gyerek. Alsóban azt tudom (ami szintén „érdekes” megoldás), hogy a mostani 4.-esek tanítói kaptak elsős osztályt is, vagyis két osztályt visznek egyszerre…
A Szent Angéláról is azt hallottam, hogy kemény, de inkább „erkölcsileg”, az odajáró ismerősöm lánya nagyon utálja.
A helyzet az, hogy igaz a mondás, tanítónőt kell keresni, nem iskolát. Igaz, hogy az iskola légköre, igazgatója rányomja bélyegét a tanítókra is, de azért egy jó tanító kompenzálja a negatívumokat is.
Én az Angélát a gimiből ismerem, szerintem nem olyan szigorúak erkölcsileg. Az alap,hogy nem beszélünk csúnyán, meg nem mutogatjuk magunkat. Bár mondjuk azt nem tudtam feldolgozni, hogy ha valaki egy szolid sminket feldobott, az baj, ha természetes hajszínt festetett, az is,de ha eleget fizet az alapítványra, akkor mehet minibe suliba, sőt a nyelvpercingét is elnézik.
Az oktatás a gimiben erős középszintű volt. Néhány gimis tanár is tanít ott felsőben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!