Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Csak én tartom nagyon helytele...

Csak én tartom nagyon helytelennek amikor egy tanár politizál?

Figyelt kérdés
Gondolom mások is hallottak róla vagy tapasztalatból tudják, hogy minden iskolában van legalább 3-4 tanár amely előszeretettel téríti a gyerekeket. Csak én találom ezt undorítónak hogy azokat befolyásolják akiknek még nincs véleményük a politikáról? Mielőtt még megkérdezné valaki, én nem szeretem egyik pártot se.
2012. okt. 16. 17:36
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
szerintem nem korrekt. a tanárok és a diákok kapcsolata minden ilyentől mentes kéne, hogy legyen (politika,vallás,szexualitás kereteken belül,stb)
2012. okt. 16. 19:12
 2/4 anonim ***** válasza:
sztem maga a tény h politizál, ha nem viszi túlzásba akkor teljesen elfogadott, mert neki is meglehet a véleménye, de túlzásba viszi vagy ahogy írtad megpróbál áttéríteni az már para
2012. okt. 16. 19:51
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Nekem van két tanárom is akik helyi képviselők egyik közgázos másik töri/magyar és még csak véletlenül sem halottam volna ki egy egy hozzászólásukból, hogy melyik oldalra húznak(talán mindketten függetlenek de nemtudom pontosan) viszont van olyan tanár aki tényleg nagyon felvállalja hovatartozását politikai szinten és "téríteni" akar... Ezt helytelennek tartom.
2012. okt. 16. 20:07
 4/4 anonim ***** válasza:

Tanárszakos hallgatóként mondom, hogy egy tanárnak állást kell foglalnia erkölcsi kérdésekben, továbbá fontos, és nekünk külön tanítják az erkölcsre és a hazaszeretetre való nevelést. Ez nem egyenlő a politizálással, de sokan már annak veszik azt is, ha a tanár az állampolgári kötelességekre, és a haza szeretetére nevel.

Amúgy szerintem még politikai kérdésekben is foglalhat állást, én nem szeretem, mikor olyan nagy tabuként kezelik a politikát, hiszen ez egy fontos téma (lenne, ha a Tisztelt Ház néha nem süllyedne olyan szintre, amivel lejáratják az egészet...) Számomra már az nem fér bele, mikor nyíltan kimondja a tanár, hogy kire kell szavazni, és nem adja meg a diáknak a szabadságot abban, hogy ő eldönthesse, továbbá a nézetkülönbözőség miatt esetleg a neveltet hátrány éri.

2012. okt. 16. 23:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!