Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Kinek milyen tapasztalata van...

Kinek milyen tapasztalata van a katolikus egyházi iskoláról?

Figyelt kérdés
2012. okt. 11. 23:59
 1/5 anonim ***** válasza:
Őszintén? Ha igazán vallásos vagy, ne menj ilyenbe. Itt az általános iskola katololikus, és van állami is, oda járok. Na, az egyháziban asszem van áhitat, amivel semmi gond nincs, de a diákok magasról tesznek ezekre. Nem hazudok, azok rosszabbul beszélnek, mint az államisok (mondjuk ez nem egy ilyen lerobbant iskola, elég jó az oktatás, főleg nyelvből, és azért a többség kulturált). Amúgy itt is tartanak hittan órát, és ugyanúgy járhatsz templomba is, mintha egyházi suliba mennél. Gyakorlatilag míg az államiban nincs megkötve a kezed (pl. ha lány vagy, nem mosatják le a körömlakkod), addig az egyháziban igen, és nálunk az egyházi egy trágár szövetség... És ugyanazt csinálják, mint mi. Na, remélem lejött, mit akartam itt makogni, csak már este van. :)
2012. okt. 12. 00:21
 2/5 anonim ***** válasza:

nem vagyok hivő, mégis keresztény iskolába jártam középsuliba. csak akkor ajánlom ha van türelmed- ha bőséges türelemmel rendelkezel, és elfogadod a rendszert, a szabályokat.

sokan lázadtak az első évben, pedig tudták hova jelentkeznek, elolvashatták volna a házirendet stb.. nah az ilyeneket később is "piszkálták" a tanárok. mig ha az első évben normálisan házirendet betartva viselkedtél később nem szóltak a szolidabb smink vagy körömlakk ellen, míg ha lázadó voltál, akkor bizony lemosatták akár milyen szolid volt.

2012. okt. 12. 06:56
 3/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tájékoztatást!Ebből a szemszögből is hasznos informálódni,igaz én tanítok,és pedagógusok véleményére lennék kíváncsi.Amúgy nem vagyok vallásos,csak most az iskolánkban felmerült a lehetőség,hogy egyháziak legyünk,de nincs kellő ismeretem,hogy véleményt alkotni, választani tudjak.
2012. okt. 12. 22:31
 4/5 anonim ***** válasza:
ha nem vagy vallásos akkor szerintem itt is az mükdöik hogy legyél türelmes és nyitott. hiszen az egyházi iskolák az egyháztól kapnak pénzt (az én iskolámnak az uj tornatermére állítolag a vatikán adományozott) persze ezért jelentős "agymosást" is elvárnak. ez nem jelenti azt hogy egyet kell mindenben érteni az egyházzal, csak éppenséggel ha nem, akkor azt nem kell hangoztatni
2012. okt. 13. 18:09
 5/5 anonim ***** válasza:

Én sajnos nem járhattam egyházi középsuliba, amit utólag bánok. Egyetemre viszont egyháziba járok, és bár tudom, hogy más kategória, mint egy középsuli, de sokkal jobban érzem magam itt, mint eddig bárhol, ahova jártam.

Amúgy meg egyházi sulik között is van különbség, de nagy részük szerintem jó, ismerőseim, akik ilyen suliba járnak dicsérni szokták, nem hallottam még olyan rossz dolgokat.

2012. okt. 13. 20:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!