Hogyan lehetne belőlem jó pszichológus?
A kérdést úgyértem, milyen iskolát kell elvégeznem stb. ahhoz, hogy JÓ pszichológus lehessen belőlem? Mik az elvárások, tanulmányi s egyéb dolgokból? 19/f
Szegeden élek.
A felvin megtalálod, hogy miből kell emelt érettségi tenni. És, hogy mennyi volt a ponthatár az előző években. De -főleg államira- nagyon jó eredmények kellenek hozzá.
Szegeden, úgy tudom, kifejezetten jó a pszichológus képzés, gyakorlatias. Az ELTE nagyon elméleti meg tömegképzés. A többiről nem sokat tudok.
Nem tudom, mire szeretnél később szakosodni. Gyerekekre, felnőttekre, hol szeretnél elhelyezkedni. Ezt is meg kell gondolni. De ráérsz még a 3 év alatt, mert az MA-t is feltétlenül el kell végezni, ha akarsz valamire menni.
Ahhoz, hogy igazán jó legyél, (mint minden más szakmánál mostanság)nagyon jó kapcsolatok kellenek. pl.: Jó gyakorlati hely, olyan mentor, aki beavat a gyakorlati dolgokba stb.
Személyes kompetenciák: analitikus szemléletmód, empátia, gyakorlatiasság, ami most eszembe jut. És persze, hogy könnyen és jól tudja tanulni, mert azt nagyon sokat kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!